Slayt Gösterisi
Losev

Brezilya'da ölü sayısı 100 bini geçti

Videoyu Aç Brezilya'da ölü sayısı 100 bini geçti
A
a

Brezilya'da son 50 günde 50 bin kişinin korona virüsünden ölmesiyle, toplam can kaybı 100 bin eşiğini geçti. Reuters ajansına konuşan bir doktor, önlem alınmamasını eleştirerek "Bu, dünya savaşına benzer bir trajedi.

Muhafazakâr popülist Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun kötü yönetiminde korona virüsü salgınına teslim olan Brezilya’da, ölü sayısı 100 bini geçti. Ülkede bir günde 905 ölüm bildirilmesiyle, toplam sayı 100 bin 477’ye yükseldi. Brezilya’da salgının ilk üç ayında yaklaşık 50 bin kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken, bu sayı sadece 50 gün içinde iki katına çıkmış oldu.

Vaka sayıları ise 3 milyonu geçmiş durumda. Dükkan ve restoranların açılmaya devam ettiği ülkede, son bir günde 49 bin 970 yeni vakanın tespit edildiği açıklandı.

Uzmanlar, ülkede pandeminin henüz zirve yapmamış olabileceği konusunda da uyarıda bulunuyor. Yetkililerin yeniden açılmaya ve normalleşmeye odaklanması, bu süreçte vakalar artarken pandemiyle savaş adına koordineli bir plan olmaması da eleştiriliyor.

Brezilya Bulaşıcı Hastalıklar Derneği’nin üst düzey üyelerinden José Davi Urbaez, “Umutsuzluk içinde yaşıyoruz çünkü bu dünya savaşına benzer bir trajedi. Fakat tüm Brezilya sanki toplu anestezi altında” diye konuştu. Sao Paulo Devlet Üniversitesi’nin Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Başkanı Alexandre Naime, “Bunun nerede son bulacağını bilmiyoruz. Covid-19’un tam etkisini sadece zaman gösterecek” dedi. Naime, “Hükümetin mesajı şu: ‘Korona virüsüne yakalanın ve eğer durumunuz ciddiyese, yoğun bakım var’. Bugün politikamızı bu sözler özetliyor” diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.