DEM Bitlis Belediye
Losev

Taliban: Kadınlar hükümette yer almalı

Videoyu Aç Taliban: Kadınlar hükümette yer almalı
A
a

Kabil yönetimini ele geçiren Taliban, kadınların hükümette çalışmaya devam edeceğini açıkladı. Bir Taliban yetkilisi, "Kadınlar şeriat kurallarına uygun şekilde hükümet yapısında yer almalı" dedi.

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'dan yeni hükümet yapısına ilişkin peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu sabah eski hükümetin çalışanları için önce genel af ilan edildi, ardından da kadınların yeni hükümette çalışmaya devam edileceği yönünde bir açıklama yapıldı.

Taliban'ın kültür komisyonu üyesi Enamullah Samangani, "İslam Emirliği kadınların kurban olmasını istemiyor. [Kadınlar] şeriat yasalarına uygun şekilde hükümet yapısında yer almalı" diye konuştu. Samangani, yeni hükümetin yapısının henüz tam olarak netleşmediğini belirtirken, "Ancak deneyime dayalı olarak, tamamen İslami bir liderlik olmalı ve tüm taraflar katılmalı” dedi.

Taliban aynı zamanda, eski hükümet yetkilileri için de genel af ilan etti. Açıklamada, "Herkes için genel af ilan edildi. Rutin hayatınıza güvenle başlamalısınız" ifadeleri yer aldı. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.