Losev

Vali Güroymak'ta Muhtarlarla Bir Araya Geldi

A
a

Veysel Yurdakul, Güroymak ilçesinde muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.

Güroymak Kültür Merkezi'ndeki toplantının açılışında konuşan Vali Yurdakul, sorunları dinlemek için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Yurdakul, "Bizim yaptığımız işlerin hepsinden, eksikliklerimizden, yapamadıklarımızdan, yürüyen, yürümeyen işlerimizden birinci dereceden siz muhtarlar haberdarsınız" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 98 milyon liralık ödenek taleplerinin olduğuna değinen Vali Yurdakul, "Bir taraftan İl Özel İdaresi imkanları bir taraftan Milli Eğitim Bakanlığı imkanlarıyla çocuklarımıza, öğretmenlerimize gerek milli eğitim altyapısına, gerek derslik olarak en iyi şekilde hizmetlerimizi yapmaya çalışıyoruz. İşadamlarına bölgemize yatırım yapmaları için sık sık baskı uyguluyoruz. Tabi yatırımcıya emir komuta zincirinde 'şunu yap' deme lüksümüz yok. Budaklı Kaplıcaları'nda tesislerin kurulması için bazı işadamları ile iletişim içerisindeyiz. Vali olarak sihirli değneğimiz yok, dokunduğumuz zaman otel olsun veya fabrika olsun gibi bir gücümüz yok. Biz yatırımların olması için çaba gösteririz. Budaklı Kaplıcaları'nı sadece kaplıca olarak düşünmüyoruz. Oradaki köylümüzün tarım ve turizm alanında gelişmesi için kapsamlı bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Köylerimizin sıcak asfaltla kaplanması için İl Özel İdare bünyesinde sıcak asfalt şantiyemizin kurulması hazırlık aşamasında, inşallah seneye bu şantiyemizin kurulmasıyla birlikte bütün köy yollarımız sıcak asfaltla asfaltlanacaktır" diye konuştu.
 
Vali Yurdakul, eldeki kaynağın sınırlı olduğuna değinerek; "Su, yol, eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlarımızın hepsi imkan dahilinde olacak. Bir taraftan yolları yapmaya devam ederken, diğer taraftan daha fazla yol kat etmek ve bunu daha kısa zamanda gerçekleştirmek için kaynak arayışlarımız devam ediyor. Güroymak ve Mutki ilçelerimizi birbirine yakınlaştırmak amacıyla ve iki ilçe arasındaki ticareti geliştirmek amacıyla yol yapma çalışmalarımız programa alındı. Bu yolun faaliyete geçmesiyle birlikte Mutkili vatandaşlarımız sıkıştıkları yerden bir nevi kurtulacaktır. İlçemize bir meslek yüksek okulu kurulması için de girişimlerimiz devam ediyor. Gelişmekte olan ilçemize bir üniversitenin kurulması için işadamlarımızın da bu konuda destek vermesi lazım, arsa ve binamız hazır olursa yüksek okulumuzun kurulmaması için hiçbir engel olmaz. Dolaysıyla rektörümüzle işadamlarımızla bu konuda görüşmelerimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Vali Yurdakul, toplantı sonrasında Kardeş Okul Projesi kapsamında ilçeye gelen Turgut Özal İlköğretim Okulu ve İnegöl Deydinler İlköğretim Okulu öğrencilerinin konseri dinledikten sonra Bitlis'e hareket etti.
 
Toplantıya Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mirza Irmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Alp Eren Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Enver Aydın ve kurum müdürleri katıldı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.