Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan'ın bir köyünde 70 hayvan zehirlenerek telef oldu

Videoyu Aç Tatvan'ın bir köyünde 70 hayvan zehirlenerek telef oldu
A
a

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Koyunpınar Köyü Ortaklı Mezrası’nda 70 küçükbaş hayvan dumandan zehirlenerek telef oldu.

Yaklaşık 20 yıldır hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Tahsin Erdoğan, gece saatlerinde hayvanlarını kontrol etmek için ahıra gitti. Aydınlatma için kullandığı mumu ahırda unutan Tahsin Erdoğan, sabaha karşı durumu fark edince tekrar ahıra gitti. Bu esnada ahırın bazı yerlerinin yandığını ve ahırdaki 70 hayvanın karbonmonoksit gazından zehirlenerek telef olduğunu gördü.

Tahsin Erdoğan, durumu ailesine ve köylülere bildirdi. Sabah saatlerinde jandarma ile tarım müdürlüğü ekipleri köye gelerek zehirlenme olayının yaşandığı ahırda inceleme yaptı. Yapılan incelemelerin ardından, zehirlenerek telef olan hayvanları ahırdan çıkartılması için özel idareye ait iş makinesi marifetiyle köy için ve ahırın yolları açıldı.

Mağdur olduğunu ifade eden 6 çocuk babası Tahsin Erdoğan, yetkililerin bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ve tüm hayvanlarının telef olduğunu söyleyen Tahsin Erdoğan, "Bir hayvanım hastaydı, gece ona bakmak için ahıra geldim. Ahırda aydınlatma yok, bu nedenle mum kullanıyoruz. Ahırdan dönerken mumu pencere kenarında unuttum. Sabaha karşı aklıma gelince hemen ahıra geldim. İçerisi dumandan görünmüyordu ve hayvanlar yere yatmıştı. Hemen yardım istedim, köylüler geldiler. İçeriye baktık, toplamda var olan 70 hayvanımın tümünün öldüğünü gördük. Tek geçim kaynağım bunlardı ve yarısını borçla almıştım. Maddi durumum iyi değil. 6 çocuğum var ve bunların ikisi öğrenci. Borcumu nasıl vereceğimi ve bundan sonra geçimimi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Devletimizden bu konuda yardım istiyorum. Yetkililer ve hayırsever insanların bize yardımcı olmalarını bekliyorum" dedi.

Tahsin Erdoğan’ın çocukları ise, hayvanların ölümüne çok üzüldüklerini belirttiler.

Köylülerin geçim kaynağının hayvancılık olduğunu kaydeden Koyunpınar Köyü Muhtarı Mehmet Mirza Topbaş da, durumu haber aldıkları anda jandarmaya bildirdiklerini ve jandarma ile tarım müdürlüğü ekipleri incelemelerinin ardından, telef olmuş hayvanların ahırdan çıkartılacağını söyledi.

Muhtarı Mehmet Mirza Topbaş, "Köylü kardeşimizin maddi imkanı zaten iyi değildi. Geçimini zar zor yapıyordu ve borcu da vardı. Var olan tüm hayvanları da telef oldu. İnşallah kendisine yardımcı olurlar" şeklinde konuştu.

 
Kaynak : Bitlis Bülten

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.