Losev

Tatvan’da çocuk şenliği düzenlendi

Videoyu Aç Tatvan’da çocuk şenliği düzenlendi
A
a

Bitlis Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde “Çevre ve Çocuk Şenliği” etkinlikleri düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla hayata geçen “81 İlde Çocuklarımız ile Birlikteyiz” projesi kapsamında, Van Gölü’nün Tatvan sahilinde düzenlenen programda, doğayı korumak, çevreyi temiz tutmak, sıfır atık ve geri dönüşümden en uygun şekilde faydalanma konularını kapsayan etkinlikler yapıldı.

İşletme Parkı’nda yapılan etkinliklere katılan Bitlis Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Doğan Yorulmaz, “Çocuklarda çevre bilincini arttırmak, sıfır atık projelerinde daha etkili sonuçlar elde etmek amacıyla bakanlığımız tarafından 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla Çevre ve Çocuk Şenliği oluşturduk. Program kapsamında taş boyama, kavanoz kumbaralar, ahşap boyama ve birbirinden farklı etkinlikler düzenledik. Özellikle köy ve mezralardaki öğrencilerimizi buraya getirerek doğa, çevre ve geri dönüşüm ile alakalı bilgilendirici etkinliklerimize dahil ettik. Aynı zamanda, yüz boyama etkinliği ile ikramların yanı sıra Hacivat ve Karagöz gösterisi yapıldı. Bu etkinlikle, doğayı korumak, çevreyi temiz tutmak ve geri dönüşümden en uygun şekilde faydalanmak konularında farkındalık oluşturmaya çalıştık” dedi.

Çocuk Şenliği etkinliklerine, ilçe merkezi ve köylerdeki öğrenciler ile veliler ve öğretmenler katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.