Losev

Taliban Askeri Okul Bastı En Az 126 Ölü

Videoyu Aç Taliban Askeri Okul Bastı En Az 126 Ölü
A
a

Pakistan’ın Peşawar kentinde askerlerin çocuklarının gittiği bir okula Talibanlar tarafından düzenlenen saldırıda büyük bir çoğunluğu çocuk, 126 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. 122 kişinin de yaralı olduğu belirtiliyor.

Pakistan’ın Peşawar kentinde asker çocuklarının gittiği bir okula Pakistan Talibanları bir saldırı düzenledi. Pakistan Talibanları tarafından hedef alınan okulda, en az üç patlamanın olduğu polis ve yerel yöneticiler tarafından açıklandı. Ölenlerden en az 100’ünün çocuk olduğunu da ifade eden kaynaklar, 122 kişinin de yaralandığını belirtti. Yetkililer ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini açıkladı.

Yetkililer saldırganlardan 4’ünün öldürüldüğünü ve operasyonun devam ettiği bilgisini de paylaştı. Bombalı yelekler giyen, asker kılığına girmiş 5-6 intihar saldırganı kentin ana caddelerinden birisi üzerinde olan okulun kontrolünü sabah saatlerinde ele geçirdi

Saldırı duyulduktan sonra, Pakistan Talibanları Hareketi tarafından üstlenildi. Talibanlar ordunun bölgede yürüttüğü operasyonun intikamını aldıklarını duyurdu. Taliban sözcüsü Muhammed Horasani, “Yaptığımız araştırmalar sonucunda saldırıya katılan askerler ve çok sayıda askeri yöneticinin çocuklarının bu okula gittiğini öğrendik” açıklamasında bulundu. Saldırı için intihar eylemcisi ve keskin nişancıları görevlendirdiklerini de Horasani sözlerine ekledi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.