Losev

Suruç'taki patlamaya BİGACEM'den Kınama

Videoyu Aç Suruç'taki patlamaya BİGACEM'den Kınama
A
a

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM), Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınadı.

20.07.2015 Pazartesi günü Şanlıurfa’nın Suruç İlçesindeki Amara Kültür Merkezi önünde Kobane’ye yardım ve yeniden inşa şiarı ile toplanan SGDF (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) temsilcisi genç vatandaşlarımızın, vahşice katledilişinin üzüntüsünü derinden yaşadığımızı siz değerli meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşmaktayız. Kobane’deki yıkıntılara başta çocuklar olmak üzere herkese yardım etme amacı ile bir araya gelen ve bu sebeple yola çıkan yüzlerce genç, Suruç’ta Amara Kültür Merkezi önünde alçakça saldırıya uğramış ve bunun sonucunda (son bilgilere göre) 32 kişi hayatını kaybetmiş 100’den fazla kişi yaralanmıştır. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) olarak, bu saldırıdan duyduğumuz derin üzüntü ve çaresizliğin verdiği kederi bir kez daha belirtmek istiyoruz.
 
KINAMIYORUZ, UTANIYORUZ!
 
Bu katliamın ilk olmadığını ve faşizan ideolojiler devam ettikçe son olmayacağının da farkındayız. Burada geçmişteki katliamları sıralamak gibi bir niyetimiz yok. Fakat geçmişte yapılan birçok katliam gibi dün de yapılan katliama sesiz kalan, gözlerini, kulaklarını, objektiflerini kapatan, aksine katliamı desteklercesine manşetler ve açıklamalar yapan sözüm ona bazı gazeteci müsveddeleri ile aynı mesleği yapmaktan şahsım adına utanıyorum!
 
Susmak, görmemezlikten gelmek maalesef tüm dünyanın bildiği gerçekleri kapamaya yetmeyeceğini bilmeleri gerekmektedir.
 
Tarih tekerrür ve vebalden ibarettir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.