Losev

Şengallilere 250 Ton Yardım!

Videoyu Aç Şengallilere 250 Ton Yardım!
A
a

Merkezi Almanya'da bulunan Heyva Sor a Kurdistan (Kürdistan Kızılayı) Şengal halkına yardım elini uzattı.

ANF'nin haberine göre, 3 Ağustos'ta IŞİD çeteleri Şengal'de Êzîdî halkına saldırdı. Resmi olmayan verilere göre çetelerin bu saldırısında binlerce Êzîdî öldürüldü, kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu binlerce kişi kaçırıldı. Yüzbinlerce kişi yerini yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Onlarca köy yakılıp yıkıldı, Êzîdîlerin mal-mülkleri talan edildi.

ACİL YARDIM KAMPANYASINDA İLK ADIM

Çetelerin bu insanlık dışı vahşi uygulamalarına karşı yardım kuruluşu Heyva Sor a Kurdistan Almanya merkezinde, Die Sonne Mesopotamiens "Roja Mezopotamya" dernekleri, yine Fransa, İsveç, Danimarka, Norveç, İsviçre, Hollanda, Avusturya ve Belçika'daki kurumlarla birlikte acil yardım kampanyası başlattı.

 Heyva Sor a Kurdistan kampanya çerçevesinde ilk adım olarak 152 bin Euro değerinde yaşam malzemesini Rojava’nın Derik kentinde Şengalliler için oluşturulan Newroz Kampı’na gönderdi.  

 Heyva Sor a Kurdistan yöneticileri, kampanya boyunca Newroz kampı yetkilileriyle de irtibatta olarak göçmenlerin acil ihtiyaçları hakkında sürekli bilgi aldıklarını yardım malzemelerini de bu ihtiyaçlar tespit edilerek düzenlediklerini belirtti.  

İlk olarak şeker, pirinç, çay, su termosu, kadın ve erkek giyim malzemeleri, kadın ve çocuk ihtiyaçlarından oluşan 250 ton yardımın Rojava'ya gönderildiğini bildiren yetkililer, yardımların Newroz Kampı'nda Heyva Sor a Kurd Yardım Kurumu aracılığıyla Şengal halkına dağıtılacağını duyurdu.

Heyva Sor a Kurdistan yöneticileri yaptıkları açıklamada, “Bir insani yardım kurumu olarak bizler Şengal göçmenlerine sahip çıkmayı insani ve ahlaki bir görev olarak görüyoruz. Bu hassas süreçte nasıl ki Van, Kobanê ve Kürdistan'ın başka birçok yerine yardım gönderdiysek şimdi de tüm gücümüz ve imkanlarımızı mağdur Şengal halkının ihtiyaçlarını karşılamak için seferber edeceğiz” dedi.

SIRA KUZEY'E GÖÇ EDEN ÊZÎDÎLERE YARDIMDA

Heyva Sor a Kurdistan yönetimi önümüzdeki günlerde de, Kuzey Kürdistan'daki Êzîdî göçmenlerin kaldıkları kamplara da yardım göndereceklerini açıkladı. Başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki tüm Kürdistanlılarla Avrupa ve İskandinavya'daki yardım kurumlarına teşekkür etti ve duyarlılığın devam etmesini istedi.

Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.