Losev

Şahin'den AB ve BM’ye Suriye Tepkisi

A
a

Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Şube Başkanı Cengiz Şahin, Suriye’de her gün bir vahşet ve insanlık dramı yaşandığını ve buna karşı Avrupa Birliği (AB) ile Birleşmiş Milletlerin (BM) sağır ve dilsiz kaldığını söyledi.

Dernek binasında gazetecilere Suriye’de yaşanan olayları değerlendiren Şahin, Suriye’de insanlık suçu işlendiğini söyledi. Tüm dünyanın bu adaletsizliğe ve Esat rejimine karşı sağır ve dilsiz kaldığını ifade eden Cengiz Şahin, tüm kesimlerin Suriye’de yaşanan vahşete karşı gönüllü ve canlı kalkan olması gerektiğine vurgu yaparak,

“Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği hiç vakit kaybetmeden kayıtsız ve şartsız bir şekilde olaya el koyması gerekiyor. Suriye’de yaşanan sadece bir insanlık dramı değil aynı zamanda her gün insanlık suçu işleniyor. Esat rejimi her gün masum onlarca bebeği katlediyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan binlerce işkence fotoğrafları bunun sadece bir kanıtı. Suriye’de akan kanın durması, barış ve huzur ortamın sağlanması için gereken adımların çok acil şekilde atılması ve gereğinin yapılması gerekiyor. Çünkü her geçen gün orada işlenen insanlık suçuna sessiz kaldığımız için hepimiz bu suça ve bu günaha ortağız” diye konuştu.

“Yaşanan sürecin tek nedeni büyük ortadoğu projesini hayata geçirme isteğidir”

Gerek Suriye ve gerekse daha önce Irak’ta çıkan iç savaşların tek nedeninin bazı ülkelerin ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirme hayali olduğunun altını çizen Şahin, “Bazı güçler tarafında Esat tüm Avrupa’ya kendi ülkesini dizayn eden biri olarak lanse edildi. İran sürekli Rusya ile beraber ve Çin’le beraber maalesef Esat’ın sürekli arkasında durdu. Bu artık aleni bir şekilde ortaya çıktı. Esat’ın bir şekilde bulunamaması ve muhaliflerin karargâhına zaman zaman düzenlediği bombalı saldırılarda da yerinde bulunmamasının da hikmeti şudur. Rusya’daki savaş gemilerinden birinin içinde sürekli deniz üzerinde bulunduğundan dolayı Esat’a ulaşılamıyor. Bunları da yine tarafgillik anlamında İran, Rusya ve Çin kendi kimyasalları için, kendi çıkarları için, kendilerine burayı şekillendirmek amacıyla yapılıyor” diye konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.