Losev

Tatvan'lı çocuklar SODES'le Spora Merhaba projesi sayesinde futbol ile tanıştılar

Videoyu Aç Tatvan'lı çocuklar SODES'le Spora Merhaba projesi sayesinde futbol ile tanıştılar
A
a

Tatvan ilçesindeki dezavantajlı 350 çocuk, SODES tarafından desteklenen "SODES'le Spora Merhaba" projesi sayesinde futbol ile tanıştı.

Tatvan 1514 Spor Kulübünün Bitlis Valiliği Proje Eğitim ve Koordinasyon Merkezi (BİPEM) gözetiminde hayata geçirdiği "SODES’le Spora Merhaba" projesi ile ilçede dezavantajlı risk grubunda bulunan toplam 350 çocuğa malzeme desteği sağlanarak, 7 ay boyunca düzenli olarak futbol eğitimi verilecek.

Proje kapsamında Tatvan Şehir Stadında düzenlenen programa katılan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, sporculara malzemelerini dağıttı. Bir süre sporcuların antrenmanlarını izleyen Kaymakam Özkan ve Başkan Aksoy, sporculara nasihatlerde bulundu.

Hayata geçirilen projenin önemine vurgu yapan Kaymakam Özkan, projenin 7 ay boyunca devam edeceğini belirterek, “SODES tarafından fonlanan proje kapsamında Tatvan ilçemiz seçilmiştir. Bu projeden ilçemizdeki dezavantajlı risk grubunda olan toplam 350 çocuğumuz faydalanacaktır. Bu kapsamda çocuklarımıza futbol oynayabilmeleri için gerekli malzemeler proje tarafından karşılanmıştır. Proje kapsamında 120 risk grubundaki çocuğumuz lisanslı futbolcu haline getirilmiştir. Düzenli olarak 230 çocuğumuza da 7 ay boyunca futbol organizasyonlarına katılımları sağlanacaktır. Bu sayede inşallah risk grubundaki bu çocuklarımız hem kötü alışkanlıklardan uzak tutulmuş olacak hem de sporla tanışmaları sağlanmış olacaktır. Ben bu vesile ile projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcularımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, sporun önemine vurgu yaparak, belediye olarak her zaman sporcunun yanında olduklarını söyledi. Projenin son derece önemli ve gerekli bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Aksoy, “Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan koruyup spora yönlendirmek son derece önemli bir konudur. Bu sayede inşallah çocuklarımız bir yandan spora yönelirken, diğer yandan da kötü alışkanlık ve ortamlarda uzak kalmış olacaklar. Bu sürede belediye olarak bizim üzerimize de ne düşerse her zaman çocuklarımız ve gençlerimizin yanında olacağız. Bu vesile ile projenin ilçemiz ve çocuklarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Tatvan 1514 Spor Kulübü Başkanı ve Proje Koordinatörü Vedat Çoban da, projenin hayata geçmesine katkı sunan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’a teşekkürlerini iletti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.