Losev

Adil Karaismailoğlu, Bitlis ve Tatvan’daki projeleri inceledi

Videoyu Aç Adil Karaismailoğlu, Bitlis ve Tatvan’daki projeleri inceledi
A
a

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan ve yapımı tamamlanan Botan Çayı üzerindeki Beğendik Köprüsü’nün açılışına katılmak üzere geldiği Bitlis’te çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan ve yapımı tamamlanan Botan Çayı üzerindeki Beğendik Köprüsü’nün açılışına katılmak üzere geldiği Bitlis’te çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bitlis-Tatvan ve Van karayolunu birbirine bağlayan Tatvan Çevreyolu Şantiyesi'ni ziyaret eden Bakan Adil Karaismailoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Karaismailoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, içerisinde 2bin 500 metrelik 2 tünelinde bulunduğu 10,5 kilometrelik çevre yolunun 2022 yılında tamamlanacağını söyledi. Bakan Karaismailoğlu açıklamasında şunları söyledi;

“Tünel portaların aynasının açılması kesin değil şu an. Tatvan Çevreyolu 10.2 kilometre uzunluğunda. İçerisinde 2 bin 500 kilometre uzunluğunda çift tünel var. İnşallah yaşanan şehir içi trafiği sorunları bu çevreyolu inşaatı bittiğinde hepsi ortadan kalkacak. Tatvanlıların sabırsızlıkla beklediği önemli bir proje takibini yapmak için buradaki şantiyede incelemelerde bulunuyoruz. 2022 başlarında bu projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Zor bir coğrafyada çalışıyoruz. İhalesinin önceden yapılmasına rağmen, proje hazırlıkları olsun, kamulaştırma işlemleri olsun hepsi çözümlendi. Şu an önümüzde bir engel yok. Bitlisliler, Tatvanlılar bu proje sayesinde trafik sıkışıklığını tamamen bertaraf edecekler.”

Bakan Karaismailoğlu daha sonra Tatvan Belediyesini ziyaret etti ve çalışmalar ile ilgili Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’den bilgi aldı. Buradan Feribot İşletme Müdürlüğü’ne geçen Bakan Karaismailoğlu, Van Gölü üzerinde sefer yapan feribotta incelemelerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, feribot üzerinde yaptığı açıklamasında ise, Van Gölü üzerinde lojistik görevi yapan feribotların önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Bakan Karaismailoğlu şöyle konuştu;

“Bitlis Tatvan’dayız. Vangölü üzerindeyiz şu an. Türkiye Cumhuriyeti devlet demiryollarına ait feribotun üzerindeyiz. Tatvan lojistik anlamında çok önemli bir yerimiz, vilayetimiz. Buradaki bütün yükler Tatvan’a geldikten sonra, Tatvan feribotuyla karşıya geçiyorlar. Vangölü geçtikten sonra İran’a bütün transfer buradan yapılıyor. O yüzden lojistik anlamda çok önemli bir yerdeyiz. Trenler İran’a yüklerimiz buradan transfer ediliyor. Tatvan ve Bitlis çok önemli bir konumda. Biraz önce Tatvan Çevreyolundaki şantiyede incelemelerde bulunduk. Tatvan merkezini çok yakında ilgilendiren, Tatvanlıların sabırsızlıkla beklediği bir proje. İnşallah önümüzdeki yıllarda bitirip, Tatvanlıların hizmetine sokacağız. Yine Tatvan’da bulunan Karşıyaka Kavşağını yakın zamanda yapıp, Tatvanlıların hizmetine sunacağız. Yine Tatvan Vangölü kıyısında bulunan iskele ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Çok önemli projelerimiz var. Onun takibi için buradayız. İncelemeleri yaptık, gerekli talimatları verdik. Devam eden çok önemli yatırımlar var. Yaklaşık 4 buçuk milyar değerinde Bitlis genelinde yatırımlarımız var. Bunların bir an önce bitirilmesi için gerekli koordinasyonları yapıyoruz.”

Bakan Karaismailoğlu, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ile Cemal Taşar ve Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ile birlikte, Beğendik Köprüsü’nün açılışı için karayoluyla bölgeye hareket etti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.