Losev

PYD, Türkiye'nin Kırmızı Çizgisini Geçti!

Videoyu Aç PYD, Türkiye'nin Kırmızı Çizgisini Geçti!
A
a

PYD'nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri, Türkiye'nin kırmızı çizgi olarak belirlediği Fırat'ın batısına geçti ve Menbic'e doğru ilerliyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından servis edilen bilgiye göre, PYD'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri, ABD özel harekat birimlerinin ve hava operasyonlarının da desteğiyle Fırat'ın batısında yer alan Menbic bölgesine doğru ilerlemeye başladı.

3'Ü ÇOCUK 15 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'deki muhalif gruplara yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Menbic'e ilerleyen güçleri büyük ölçüde YPG'nin oluşturduğunu ifade etti.
Gözlemevi ayrıca son 24 saat içerisinde ABD'nin Menbic'de düzenlediği hava operasyonlarında 3'ü çocuk 15 sivilin öldüğünü söyledi.


 

'SURİYELİ ARAPLARA BIRAKILACAK'

ABD'li bir yetkili ise Menbic operastonunda Kürt YPG güçlerinin değil yine SuriyeDemokratik Güçleri'ne bağlı Arap grupların çoğunlukta olduğunu söyledi.

İsmini vermeyen ABD'li yetkili "Menbic alındıktan sonra YPG bölgede kalmayacak... Böylece tarihsel olarak Suriyeli Arapları yaşadığı bölgeyi yine Suriyeli Araplar kontrol edecek" dedi.

TSK SINIRA YIĞINAK YAPMAYA BAŞLADI

Öte yandan ABD'nin PYD ile IŞİD'e yönelik operasyonları devam ederken, TSK özellikle sınıra bir haftadır yığınak yapmaya başladı. PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesi halinde Türkiye'nin müdahale edebileceği söylentileri de askeri kaynaklar tarafından dillendiriliyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.