Losev

PJAK’tan İran’a İkinci Uyarı

Videoyu Aç PJAK’tan İran’a İkinci Uyarı
A
a

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Koordinasyon Merkezi, İran ordu güçlerinin Evin Cezaevi’ndeki siyasi tutsaklara ve sokak gösterilerine sert müdahelelerde bulunması nedeniyle, İran İslam Cumhuriyeti’ni ikinci kez uyardı.

PJAK’ın yazılı açıklamasında İran’daki diğer halkların ve azınlıkların baskı altında tutulduğuna dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ruhani’nin seçilmesinin üzerinden 7 ay geçti, ancak verdiği sözleri tutmadığı gibi İran’da yaşayan halklar ve farklı kültürler üzerindeki baskının artmasına sebep oldu. Uluslararası kurumların yayınladığı raporlar, işkence, idam ve baskının arttığına dikkat çekiyor.”
 
İran halklarının siyasi tutsakların özgürlüğünü istediğine vurgu yapılan açıklamada, Hasan Ruhani’nin seçimlerde ‘siyasi tutsaklara özgürlük’ sloganını çokça dillendirdiğine dikkat çekildi. PJAK’ın açıklamasında ayrıca, siyasi tutsakların ailelerine uygulanan baskı ve işkence kınanırken 1981 yılındaki katliamların tekrarlanabileceğine ilişkin uyarı yapıldı.
 
Geçtiğimiz günlerde Tahran’daki Evin Cezaevi’ne baskın yapan İran Pasdaran Gücü mensupları, siyasi tutsaklara işkence yapmış ve bazı tutsakların koğuşlarını değiştirmiş, çok sayıda siyasi tutsağın yaralanmasına neden olmuştu. Eylem, insan hakları örgütleri ve tutuklu yakınları tarafından kınanmış ve protesto gösterileri düzenlenmişti.

Kaynak : Yüksekovahaber

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.