Losev

Norşin Hükümet'e Adım At Dedi

A
a

BDP Güroymak İlçe Örgütü tarafından, "Hükümet adım at" kampanyası çerçevesinde oturma eylemi gerçekleştirildi.

BDP Genel Merkezi tarafından başlatılan "Hükümet adım at" kampanyası çerçevesinde BDP Güroymak İlçe Örgütü tarafından, Belediye Roboski Kent Meydanı'nda çadır kurularak oturma eylemi gerçekleştirildi.

Çadıra, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın dev posteri, PKK bayrakları ve sarı, yeşil, kırmızı flamalar asılırken, "Hükümet adım at" ve "Önderlik yaşamdır yaşamımızdan vazgeçmeyiz" pankartları açıldı. Oturma eylemine, BDP PM üyesi Sırrı Sever, BDP Bitlis İl Başkanı Şahin Çoban, BDP ilçe başkanları ve yöneticileri, Yüksekova eski Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, MEYADER, KESK, HDP ve çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
Oturma eyleminde kısa bir açıklama yapan Güroymak İlçe Başkanı Hakan Tadik, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu çözüm sürecinin ikinci aşamasına girilmiştir. Kürt tarafı çatışmasızlık ortamını sağlayarak sorumluluğunu yerine getirmiştir. Kürdistan ve Türkiye'nin tüm toplumsal dinamikleri demokratik bir yönetimin, özgür ve eşit bir yaşamın ve onurlu bir barışın sağlanması için hükümete 'adım at' diyoruz" dedi.
 
Açıklamanın ardından kitle 2 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.