Losev

Norşin'de Süt Toplama Tesisleri Kuruluyor

A
a

Güroymak'ta (Norşin) 4 adet süt toplama ve 2 adet mandıracılık tesisi kuruluyor.

Güroymak'ta (Norşin) geçim kaynağının hayvancılık olması sebebiyle kaliteli süt üretiminin artırılması, değerlendirilmesi amacıyla ilçede dört (4) adet süt toplama tesisi ile iki (2) adet mandıracılık tesisi kurulacağı bilgisi verildi.
 
Norşin kaymakamı Kaya, "İlçemiz tarım ve hayvancılık potansiyeli itibariyle Türkiye ortalamasının üstündedir. 14 bin büyükbaş, 5 bin manda, 85 bin küçükbaş hayvan yetiştirilmektedir. İlçemizde kaliteli ve hijyenik süt üretimi yapılması, süt üretimin artırılması için süt toplama merkezi kuracağız. Bu yerlerde soğutucu tanklar, sağım makineleri, jeneratör ve modern tesisler olacak. Bu sayede hem süt miktarı arttığından üreticimiz daha çok kazanacak hem de kaliteli sütün pazarlaması daha kolaylaşacak. Bu amaçla pilot olarak 4 köyümüzü belirledik. Üreticilerimize öncelikli ayrıntılı seminer verilecek. Daha sonra projemizi Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunacağız. En geç 7 aya kadar faaliyete geçeceğimizi ümit ediyorum" dedi.
 
Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan ile birlikte daha önce Gölbaşı Beldesi ile Değirmen Köyünde yapılan, ancak takip edilmediğinden kapanan 2 adet süt depolama tesisini de yerinde inceledi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.