Losev

Norşin'de Kış Hazırlıkları Başladı

Videoyu Aç Norşin'de Kış Hazırlıkları Başladı
A
a

Güroymak'ta (Norşin) yaz mevsiminin sonlarına gelinirken, dar gelirli vatandaşlar kış için yakacak topluyor.

Kırsal kesimde yaşayan ve alım gücü düşük olan vatandaşlar, kış mevsiminde ısınmak için tandır ve sobalarda yakacakları tezekleri toplamaya başladı.
 
Yakacak temin etmeye çalıştıklarını anlatan Safter Erkol, besledikleri hayvanların gübrelerini bir alanda toplayarak, kalıp haline getirdiklerini ve belli bir kalınlığa ulaştıktan sonra küreklerle keserek topladıklarını söyledi.
Aynı zamanda arazilerden topladıkları çalı çırpının yanı sıra arazilerde dolaşan hayvanların gübrelerini de stokladıklarını aktaran Erkol, "Yaz mevsimi boyunca kışlık yakacak toplamak zorundayız. Yaz mevsiminde kışı düşünmek zorundayız. Yaz mevsiminde çalışmazsak kışın soğuktan donarız. Yazın çalışıp kışın ısınıyoruz. Bizim buralarda kış mevsimi uzun ve yağışlı geçer. Şimdiden hazırlanmak zorundayız. Topladıklarımız tezekleri kış aylarında sobada yakarak ısınıyoruz" dedi.

Erol, odun ve kömür fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tezek, çalı, çırpı topladıklarını, kış mevsimini bunları yakarak geçirdiklerini ifade etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.