Losev

Norşin'de Gaziler Günü Kutlandı

A
a

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Bitlis'in Güroymak ilçesinde de kutlandı.

Güroymak Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtına çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Kıdemli Başçavuş Turan Irmak tarafından yapıldı. Turan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekasını sağlamak için, her türlü hain saldırıya karşı göğsünü siper eden gazilerimiz, asil milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için çok anlamlısınız. Sizler aynı zamanda millet olarak sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızdaki güçlü bağın en önemli sembolleri, 'cesaret ve feragat' duygularının yaşayan abidelerisiniz. Sergilediğiniz kahramanlık destanları ile tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimleriniz" dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencilerinden, Zehra Güngör, "Bizim Gaziler" adlı şiiri, Murat Yaradılmış ise "Gazi" adlı şiiri okudular.
 
Yapılan törenin ardından Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya Gazi ve Şehit Ailelerini makamında kabul ederek ikramlarda bulundu. Kaymakam Kaya, gazilerin gününü kutladığını belirterek, "Gazi ve şehit ailelerimizin sorun ve isteklerini dinledik. Sorun ve istekleri en kısa zamanda karşılanacaktır. İlçeye daha yeni atandım. En Kısa zamanda hepinizin Misafirliğine geleceğim" dedi.
 
Gazi ve şehit yakınları Kaymakam Kaya'ya göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.