Losev

Norşin Budaklı'da Eksi 20 Derecede Yüzme Keyfi

A
a

Güroymak (Norşin) ilçesine bağlı Budaklı (Axeçür) köyünde çocuklar, eksi 20 derece soğuğa aldırmadan kar içinde güreşip sonra kaplıcada yıkanıyorlar.

Köyde herhangi bir tesis olmamasına rağmen vatandaşlar ve özellikle çocuklar tarafından kullanılan Budaklı Kaplıcası, her mevsim misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Hava sıcaklığının eksi 20 derece olduğu bugünlerde çocuklar okuldan arta kalan zamanlarını kaplıcada geçiriyor. Kaplıcaya girmeden önce kar üzerinde güreşen çocuklar sonra sıcaklığı 50 dereceyi bulan kaplıcaya giriyor. Kaplıcada takla atıp sıcak suyun keyfini çıkaran çocuklar, önce kendilerini sonra yıkadıkları atlarla su içerisinde geziyorlar. Suya giren 15 yaşındaki Muhammet Özbay, hava sıcaklığının eksi 20 derece olduğunu belirterek “Arkadaşlarla burada yıkanmadan önce sırf eğlence olsun diye önce kar üzerinde güreşiyoruz sonra atlarımızla birlikte yıkanıyoruz. Bu su hem bizler için hem de atlarımız için faydalıdır” dedi.

13 yaşındaki Emircan Aylu ise, yaşıtları başka oyunlarla zamanlarını geçirirken kendilerinin hem güreş tutup hem de kaplıca suyunda zamanlarını geçirdiklerini ifade etti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.