Losev

Mısır’da Can Kaybı Artıyor

A
a

Mısır’da bugün düzenlenen ‘öfke cuması’ protestolarında en az 38 kişi yaşamını yitirirken, devrim Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve darbe karşıtları ile devlet güçleri arasında çatışmalar devam ediyor.

Kahire'de binlerce Müslüman Kardeşler taraftarı ile darbe karşıtları, 'Halk darbeyi devirmek istiyor' sloganıyla yürüyüş yapıyor. Göstericiler Ramses Meydanı'na çıkmaya çalışıyor. Meydanı kuşatan polis ve askerler ise gaz bombaları, ateşli silahlarla göstericileri engellemeye çalışıyor.

Ramses Meydanı yakınlarında çok sayıda ölü ve yaralı haberleri gelirken, sağlık kaynakları başkentte ölü sayısının 13 olduğunu bildirdi.

Nil Nehri kıyı kentlerinde düzenlenen gösterilerde çıkan çatışmalarda 12, ülkenin diğer kentlerinde ise 13 kişinin yaşamını yitirdiği gelen bilgiler arasında.

Ordu destekli geçici Mısır hükümeti talimatı ile Çarşamba günü Kahire’de Mursi taraftarlarının kamp kurdukları meydanlara yapılan kanlı baskınlarda en az 638 kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi de yaralandı.

Yönetimin protesto gösterilerine sert müdahalesi uluslararası alanda büyük tepki toplarken, askeri darbeyi destekleyen ABD’de yaşananlar karşısında tavır koymak zorunda kalarak, kanlı müdahaleyi kınadı.   

Müslüman Kardeşleri örgütünün başını çektiği devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyenler haftalardır ordu darbesine karşı protesto gösterileri düzenliyor. Göstericiler, gözaltında tutulan Mursi'nin görevinin iadesini istiyor. Ordu ve geçici yönetim ise yaşananlaran Mursi ve üyesi olduğu Müslüman Kardeşleri sorumlu tutuyor.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.