Losev

Mehmet Şakir Erfidan yazdı: Sosyalleşme ve Sosyal Medya

Videoyu Aç Mehmet Şakir Erfidan yazdı: Sosyalleşme ve Sosyal Medya
A
a

İnsanın yaratıldığı günden bugüne iletişim kurmaya sosyal ilişkilerde bulunmaya ihtiyacı vardır. Sosyal bir varlık olarak yaratılan insanın bu ihtiyacı insanın sosyalleşmesini de zorunlu kılmıştır.

Türk Dil Kurumu’na baktığımızda sosyalleşmenin anlamı toplumsallaşmadır. Toplumsallaşma ise; Bireyin kişilik kazanarak belli bir toplumsal çevreye hazırlanması toplumla bütünleşmesi sürecidir. Anlamına baktığımızda sosyalleşmenin ne kadar önemli olduğunu görürüz.

Tabi ki sosyalleşmenin önemi de bireye faydalı olması, bireyi olumlu yönde etkilemesi gerekir. Günümüz şartlarına baktığımızda teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar arası iletişim de buna paralel olarak artmıştır. İletişim araçlarının gelişmesi de sosyalleşme hızını artırmıştır.

Sosyal medya dediğimiz bu geniş alan doğru yönde kullanıldığı taktirde elbette bizi olumlu etkileyecektir. Fakat yanlış kullanıldığı zaman da insana ciddi anlamda zarar verecektir. Bu yazıda olumsuz yönleri üzerinde duracağım. Sosyalleştiğimizi zannettiğimiz bu geniş alanda yaptığımız paylaşımlarda sınır tanımamamız bizi yanlışlar yapmaya sevk edecektir. Toplum olarak da neredeyse bütün fertleriyle sosyal medyada paylaşımların olduğunu görüyoruz.

Sosyal medyada yaptığımız paylaşımlarla artık evlerimizin neredeyse mahremiyeti yok olmaktadır. Kendi ellerimizle yaptığımız paylaşımlarla evlerimizin her köşesine her gün binlerce davetsiz misafir uğramaktadır. Çocuklarımızın ve eşlerimizin en güzel resimlerini paylaşmaktan geri durmuyor, bizim için özel olan bu insanları yapılacak bir beğeni ve yorum uğruna özelimizi kendimiz yok ediyoruz.

Bize cennet olan yuvamızda cehennemlik ameller işliyoruz. Yaptığımız her davranışı yapmadan, yediğimiz yemekleri yemeden, aldığımız eşyaları kullanmadan önce hesaplarımızdan paylaşıyoruz.

Sosyalleşmeyi toplumla bütünleşmek yerine toplumu attığımız adımdan haberdar etmek diye mi anladık acaba?

Makalenin Tamamı için tıklayın

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.