İhmaller yüzünden çocuklarımıza, gençlerimize araba çarpmasından, onları sakat bırakmasından veya hayattan koparmasından usandık.

Yüreğimiz yanıyor, ciğerimiz parçalanıyor. Artık bu manzaraları görmek istemiyoruz. Hiç bir ebeveynin yüreğine ateş düşmesine tahammülümüz kalmadı. Önlem almak çok mu zor? Yıllardır bu ihmalleri yazıp, çiziyoruz. 

Ne yazık ki konforlu koltuklarına yapışıp kalanlar, ya bu yazılanları dikkate almıyor ya halktan gelen sese kulak asmıyor ya da insan hayatının yanlarında zere kadar değeri yok. Bu gün yine kent merkezindeki 4. Etap girişinde yüreğimizi parçalayan bir kaza yaşandı. Yolun karşısına geçmeye çalışan bir yavrumuza araç çarptı. Temennimiz ve duamız, bu yavrumuzun kurtulması ve sağlığına kavuşmasıdır. 

Kentin girişi olan Rahva mevkiinden çarşı merkezine kadar olan güzergahta birçok kavşağın, refüjlerin, alt ve üst geçitlerin, trafik ışıklarının yapılması elzemdir. Bunu karayolları başta olmak üzere, etkili ve yetkili olan tüm kurumlar ve kurumların başında bulunan beyefendiler bilirler. 

Bu güzergahta kaldırımlarda yürümenin bile ölüm riskiyle karşı karşıya kalmak anlamına geldiğini, kentte yaşayan her bir vatandaş bilir. Ama alternatifi olmadığı için, çaresizce bu yolları, kaldırımları kullanmak zorundalar. Gerek kurumlar gerekse de eğitim kurumları olan okullar, reklam amaçlı kara yoluna sıfır denecek kadar yakın mesafede yapılmış. Okuldan çıkan öğrenci, öğretmen, evinde çıkan vatandaş, kara yolundaki trafik riskiyle yüz yüze kalıyor. Standartlara uymayan yapılaşmaların faturası çocuklara, gençlere, vatandaşlara kesiliyor. 

4. Etap girişinde kavşak yapılmış olsaydı, trafik ışıkları konulmuş olsaydı, herhangi bir önlem alınmış olsaydı, bugün bu çocuğumuza araç çarpmamış olacaktı. Ama bu ve bununla aynı kaderi paylaşan çocukların değeri, bir trafik ışıkları kadar, bir kavşak kadar, bir orta refüj kadar yok muş beyefendilerin yanında. 
Buradan yetkililere tekrardan sesleniyorum; ihmalleriniz yüzünden meydana gelen her bir kazanın, kaybettiğimiz ve edeceğimiz her bir canın müsebbibi sizlersiniz. Bu fani dünyada ADALET'ten kaçmayı başarabilseniz bile, bâki alemde ilahi ADALET'ten kaçamazsınız. Selam ve dua ile…