Losev

Kamışlo’da ateşkes ilan edildi

Videoyu Aç Kamışlo’da ateşkes ilan edildi
A
a

Kamışlo’da rejim ve Kürt güçleri arasında ateşkes ilan edildi.

Rojava Asayiş Genel Yönetimi, bölgedeki kanaat önderlerinin girişimleri üzerine, Kamışlo’daki sorunların çözüme kavuşturulması için ateşkes ilan edildiğini duyurdu.

Rojava Asayiş Genel Yönetimi Kamışlo’da 3 gündür süren çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamaya göre, bugün (22 Nisan) saat 15.30’dan itibaren ateşkes ilan edildi. Ateşkes kapsamında taraflar, ellerindeki rehineleri serbest bırakacak ve ele geçirdiği yeni bölgelerin kontrolünü iade edecek.

Ne olmuştu? Rojava’nın Cizîre kantonundaki Kamışlo kentinde rejim ve Kürt güçleri arasında 3 gün boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Rejim güçleri 19 Nisan tarihinde iki YPG üyesinin çarşı merkezinde tutuklayarak Şam’a göndermiş ve 20 Nisan’da Sebeh Behrad kavşağında seyir halinde olan trafik ve asayiş üyelerine saldırmıştı. Saldırılar sonucunda iki asayiş üyesi hayatını kaybetmişti. Asayiş güçlerinin saldırılara karşılık vermesi üzerine rejime ait noktalara yayılan çatışmalara YPG Yerel Birlikleri de müdahalede bulundu. 20 ve 21 Nisan’da yaşanan çatışmalarda rejim güçlerinden 30 kişi hayatını kaybetti. 3 YPG üyesi, 7 Asayiş üyesi ve 17 sivil de çatışmalar sırasında hayatını kaybetti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.