Losev

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Norşin'de

Videoyu Aç Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Norşin'de
A
a

Kalkınma Bakanı Cevet Yılmaz seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Bingöl ve Muş karayolunu tercih ederek Norşin'de Ak Parti Seçim bürosuna geldi.

Bakanı karşılamak için AK Parti Bitlis Milletvekileri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, Ak Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu katıldı. Seçim çalışmalarından bahseden Kadirioğlu Norşin'i en iyi şekilde kalkındıracağız çünkü burası bizim için önemli gerek kültürü, gerek ilmin yeşerdiği bir yer dedi. Kiler ve Demiröz ise işsizlik sorununa değinirken bunun için çalışmalar yapıldığını bu nedenle Ak Parti gücüne güç katması için seçimde Norşin halkına ihtiyaç olduğunu belirtiler.

Hüseyin Mutlu mikrofunu alarak siz Norşin halkı hepiniz buradasınız tüm bunlar sizin geleceğiniz içindir çalışmalar yapılacağı hakkında tüm milletvekilerimize ve bakanımıza iletik. Onlar yapacaklar çünkü onların yapması için yakalarına yapışacağım dedi.

Muş’tan karayoluyla Güroymak (Norşin) ilçesinde seçim bürosunda konuşma yapan Bakan Yılmaz, hükümetin Bitlis ve bölgeye yaptığı yatırımları değerlendirdi.

”Değerli arkadaşlarım çok değerli norşinliler hepinizi Allahın selamıyla selamlıyorum. Allah bu birlik ve beraberliğinizi kuvvetlendirsin Allah bu güzel coşkunuzu daha da fazlalaştırsın. Sizler bizim arkamızda durduğunuz sürece bize bu heyecanı aktardığınız sürece bizde sizlere gece gündüz çalışacağız. Değerli Norşin'liler  geçen gün Muş’ta ve Bitlis’te Başbakanımızın mitingleri oldu, oradaki coşkuyu bütün Türkiye, bütün dünya izledi. Öncelikle sizlere Başbakanımıza göstermiş olduğunuz bu teveccühten bu sıcak ilgiden dolayı şükranlarımı sonuyorum.

NORŞİN ALİMLERİN ŞEHRİ

Norşin alimlerin şehridir alimlerin beldesidir, Norşinler maneviyatı güçlü insanlardır, Norşin'lilere tarif gerekmez. Arife tarif gerekmez demişler. Türkiyede olup bitenleri en iyi anlayan en iyi gören halklardan biri Norşindir. Bunu 30 mart’ta sandıklarda da gösterecek inşallah.

AK PARTİ HİZMET PARTİSİDİR

Değerli kardeşlerim değerli Norşinliler biz yerel seçimlere gidiyoruz. Tabiî ki yerel hizmetler çok önemli inşallah belediye başkan adayımız kazandıktan sonra bizde kalkınma bakanlığı olarak onun arkasında duracak, el ele gönül gönüle çalışacağız. Ak parti laf partisi değil, Ak parti slogan partisi değil, Ak parti yüzeysel karalama partisi değil, Ak parti hizmet partisidir. Bizde onun için diyoruz ki daima millet daima hizmet diyoruz. Değerli kardeşlerim ak parti döneminde demokraside büyük adımlar attık. İnan özgürlüğü önündeki engelleri birer birer kaldırdık.

EĞİTİMDEKİ BÜTÜN ENGELLERİ BİZ KALDIRDIK

Üniversite kapılarından dönen baş örtülü kızlarımız şimdi devlet dairelerine rahatça giriyor inançlarını rahatça yapıyorlar. Değerli kardeşlerim okullarda kur-ani kerim derslerini biz seçmeli hale getirdik, peygamber efendimizin hayatını gene biz seçmeli hale getirdik. Özgürlük konusunda hiçbir zaman atılmayan adımları attık. Anadilin önündeki engelleri kaldırdık. 24 saat yayın yapan TRT ŞEŞ'i Ak Parti kurdu. Diğer taraftan Okullarda  kurmanca, zazaca, hangi dilde istiyorlarsa insanlar seçmeli ders haline getirdik. İşte bütün bunlar özgürlüklerden yana olan yasaklara karşı olan Recep Tayip Erdoğan’la oldu.

ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM ETMEKTE

Çözüm süreci çok şükür iyi gidiyor. Bizde kararlı bir şekilde bunun arkasında duruyoruz. Anneler ağlmasın diyoruz, şehitler ölmesin, kardeş kardeşi vurmasın el ele verelim gönül gönüle verelim ülkemizi büyütelim diyoruz. İşte bu gençlerimize bu çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlayalım diyoruz. Değerli kardeşlerim Allah'ın izniyle bu çözüm süreci tam olarak bittiği zaman göreceksiniz buralarda çok daha hızlı bir gelişme olacak.

DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSLARI KURDUK

Bingölden çıktım bu sabah Muş'a bir saat sürmedi. Ordan buraya yarım saat sürmedi ve bu güzel yollardan geldik. Hastanelerimiz ola, okullar ola, üniversiteler ola, köylerde yapılan hizmetleri hepiniz biliyorsunuz. Fakir fukaralarımıza yaptığımız destekleri hepiniz biliyorsunuz. Engelliye destek veriyoruz, dula yetime yaşlıya destek veriyoruz. Bütün bunlar Başbakanımızın liderliğinde Ak Parti döneminde çok şükür gerçekleşti. Bizler kalkınma bakanlığı olarak bu bölgelerimizde doğu anadolu kalkınma ajansları kurduk. Projelere destekler verdik, hibe destekler sonduk, sodes programını başlattık, sosyal destekler verdik ve bunun gibi bir çok destekler verdik ve bundan sonrada vermeye devam edeceğiz.

BİTLİS'TE YATIRIMLAR YAPTIK

Bitlis'te üniversite kurduk ve üniversitemize her türlü desteği veriyoruz ve her geçen gün yıl hızla büyüyor. Bu tür yatırımlara her geçen gün devm edeceğiz. Bu yatırımlarımıza da inşallah önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Durmak yok yola devam.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMAK İSTEYENLER VAR

Fakat  birileri bundan rahatsız oldu Türkiye'nin büyümesinden gelişmesinden bu huzur ortamından bu çözüm sürecinden birileri rahatsız oldular. Türkiyeye çelme takmaya çalışıyorlar, türkiyenin yolunu kesmeye çalışıyorlar, türkiyenin istikrarını buzmaya çalışıyorlar. Böyle baktığımız zaman bu seçimler artık yerel seçimlerin olmanın çok ötesine geçti. Artık bir genel seçim havası kanmaya başladı. Ondan da öte adeta bir referandum haline geldi. Bu seçimde artık buna karar vereceğiz değerli nurşinliler başbakandan mı yanayız yoksa ona saldıranlardan mı yanayız. Türkiyenin istikrarından yanamıyız yada o istikrarı buzanlardan yanamıyız. Başkaları ne yaparsa yapsın biz Türkiyeden yanayız başbakanımızdan yanayız. Bu istikrarı buzanlara başbakanımıza saldıranlara en güzel cevabı 30 martta vereceğiz. Demokratik bir şekilde bu cevabı vereceğiz. Ve siz güçlü bir destek verdiğiniz zaman o saldıranların cesareti kırılacak. Başbakanımız dünyada başı dik bir şekilde dulaşacak inşallah. Değerli kardeşlerim yerelede ve genelde el ele vereceğiz. Merkezi yönetim yerel yönetim el ele vereceğiz.

NORŞİN'E HİZMET GELECEK

Norşin'e hizmet edeceğiz bu güne kadar ki eksiklerimizi bundan sonra tamamlayarak daha fazla hizmet edeceğiz. Değerli kardeşlerim burada tecrübeli adayımız  bir ağabeyimiz kendisine desteklerinizi dualarınızı bekliyoruz. Yalnız Seçime 2 haftamız kaldı durmak yok gece gündüz 5 sene daha hizmet istiyorsak 2 hafta az uyuyacağız. Ondan sonra 5 sene rahat uyuruz. İnşallah bu 2 haftayı iyi değerlendiririz. Kapı kapı dulaşarak esnaf esnaf dulaşarak başbakanımızı anlatalım, Ak Partiyi anlatalım, yapılan ve yapılacakları anlatalım ve inşallah 30 martta zaferimizi hep birlikte kutlayalım. Değerli kardeşlerim sizlere bu coşkulu bu tevecühlü karşılamadan dolayı en derin saygılarımı sunuyorum hepinizden Allah razı olsun diyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum.” Dedi.

Kaynak : Bitlis Haber13 / Norşin

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.