Slayt Gösterisi
Losev

İran'dan ABD'ye 520 milyon dolarlık meydan okuma

Videoyu Aç İran'dan ABD'ye 520 milyon dolarlık meydan okuma
A
a

İran, ABD'deki Donald Trump yönetiminin son yaptırımlarına ilk yanıtı verdi. Füze programına ve Devrim Muhafızları'nın yurtdışı faaliyetlerine 520 milyon dolar bütçe aktarılması için düğmeye basıldı.

İran meclisi, ABD’nin tarihi nükleer anlaşmaya rağmen dayattığı son yaptırımlara misilleme olarak füze programına ve Devrim Muhafızları’na 520 milyon dolarlık ek bütçe ayırma kararına ön onayı verdi. Parlamentonun bugünkü oturumda kabul edilen karar, balistik füze programı ile Devrim Muhafızları’nın Irak ve Suriye’de savaşan Kudüs Gücü’ne 260’ar bin dolar ayrılmasını öngörüyor.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, kararın ardından yaptığı açıklamada “Amerikalılar şunu bilmeli ki bu, ABD’nin bölgedeki terörist ve maceracı adımlarına karşı ilk adımımızdı” dedi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi de, söz konusu paketin nükleer anlaşmayı ihlal etmediğine dikkat çekti. İran hükümetinin Amerikan yaptırımlarına misilleme olarak hazırladığı yasa tasarısı, ikinci bir meclis oylamasında da kabul edilmesi halinde nihai karar merci olan dini liderlere sunulacak.

NE OLMUŞTU?

Seçim kampanyasından bu yana İran’la yapılan nükleer anlaşmayı eleştiren ABD Başkanı Donald Trump’ın girişimiyle, Amerikan Senatosu 29 Temmuz’da Tahran’a füze programını ve insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek yeni yaptırımlar dayatmıştı. İran’ın tepki gösterdiği bu adım, Avrupa’da da eleştirilmişti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.