Losev

Hile Yapan İmam Görevden Alındı!

Videoyu Aç Hile Yapan İmam Görevden Alındı!
A
a

7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerin güvenliğine ilişkin tartışmalar sürerken, oy verme işleminin başladığı Almanya’nın Frankfurt kentinde başkasının yerine oy kullanırken yakalanan Diyanet imamı Hasan Tüfek görevden alındı.

Sözcü gazetesinde yer alan Ali Gülen imzalı habere göre, Frankfurt’taki 6 No’lu sandığın başında olan Tüfek, bir hafta önce kendi oyunu kullandı. Bu sırada HDP’li sandık görevlisine fotoğraf da çektiren Tüfek, önceki gün telefonuna gelen Doğan Dönmez adlı kişiye ait TC kimlik numarasıyla yeniden işlem yaptı.
 
Seçmen listesine bu ismi yazıp, mührü ve zarfı alan Tüfek, bir haftada ikinci oyunu atarken yeniden fotoğraf çektirmek istedi.
 
Bu sırada bir hafta önce fotoğrafını çeken HDP’li sandık görevlisinin uyarısı ve diğer partililerin müdahalesiyle oy atması engellenen imam, “Karımın adına oy atıyordum. O’nun TC kimliği” sözleriyle kendini savunmaya çalıştı.
 
Ancak sandık görevlileri “Senin karının adı Doğan mı?” diyerek yaşanan bu hile girişimini zapta geçirdi.
 
Başkonsolos ve konsolosluk görevlilerinin de olaya müdahil olmasıyla Diyanet imamı Hasan Tüfek sandık başkanlığı görevinden alındı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.