Losev

Halit Yetkin: Kadına Şiddet

Videoyu Aç Halit Yetkin: Kadına Şiddet
A
a

Türkiye’de son zamanların en çok tartışılan gündemlerinden biri hiç şüphesiz kadına yönelik şiddet ve görünürlüğü gittikçe artan bu şiddetin korkunç uygulamarıydı . Kadına yönelik şiddet, cinayet, tecavüz ve sonrasındaki insanlık dışı uygulamalar eminim hepimizin vicdanlarını derinden etkilemiştir.

2005–2010 yılları arasında, 100 binin üzerinde kadın, cinsel saldırı sonucunda mağdur olmuştur. Mağdur kadınların yüzde 40’ı hiç şikâyetçi olmamıştır. Kadınların korktukları için şikâyetçi olamadıkları da istatistiklere geçen bilgiler arasındadır. (TÜİK.)
 
Ülkemizdeki kadın cinayetlerini maalesef ne kolluk güçleri, ne STK’lar, ne devlet kurumları, ne aileler, ne de yasalar önleyebiliyor. Ve bu sorun gittikçe de başımızı ağrıtıyor.
 
Son 10 yılda Türkiye’de 4.884 kadın erkekler tarafından öldürüldü! Kadın cinayetleri durmak bilmiyor.
 
Adalet Bakanlığı’nın 2010 yılı ağustos ayında yaptığı açıklamaya göre, kadın cinayetleri son 7 yılda % 1400 artmış durumda. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’ndan basına verilen bilgilere göre, 2010 yılının sadece ilk 7 ayında 226 kadın öldürüldü.
 
Kadına Şiddet Tablo
 
http://www.iamistanbul.tv/haber/kadin-cinayetleri-turkiyenin-utanc-tablosu.html
 
"Türkiye'deki cezalar yeterince caydırıcı mı?"
 
Türkiye'deki ceza yasalarının tecavüz ve cinayet gibi suçlarda yeterince caydırıcı olmadığı aşikardır. Suçu işleyen zanlıların cezaevinden çıktıktan sonra da benzer suçlar işlediği görülmektedir. Bu bakımdan bu suçları işleyenler için farklı bir ceza türüne ihtiyaç vardır. Örneğin; idam etme, kısırlaştırma, ruhsal ve psikolojik tedavi, veya toplumdan uzaklaştırma vb.
 
Önlenebilir mi?
 
Kadına yönelik şiddetin toplumun tüm kesimleri tarafından daha iyi irdelenmesi, anlaşılması gerekir. İnsan hakları savunucuları, sivil toplum kuruluşları, devlet kurumları, basın-medya gibi kurumların bu sorunlara daha çok ehemmiyet vermesiyle toplum bilinçlenebilir. Geçmişten hatırladıysanız, Münevver Karabulut ile şuan da güncelliğini koruyan Özgecan’ın başına gelenler bizim ailemizin veya sevdiklerimizden birinin başına da gelebilir, bu açıdan empati yapmamızda da fayda olduğu kanaatindeyim.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.