Slayt Gösterisi
Losev

Güroymak’ta tefecilere karşı imza kampanyası

Videoyu Aç Güroymak’ta tefecilere karşı imza kampanyası
A
a

Güroymak ilçesinde vatandaşların tefeciler tarafından mağdur edilmesini önlemek amacıyla Güroymak Tefeciler ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu ve platform üyeleri tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Güroymak Tefeciler ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu yaptığı açıklamada,

Tefeciliğe hayır imza kampanyamızda vatandaşlar tarafından olumlu karşılanarak katılım yüksek olduğunu görüyoruz. Tefeciliğe ne için hayır diyoruz, Bakara süresi 278 ayetinde belirtildiği gibi faiz yiyenler kıyamet günü ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalkışı gibi kalkarlar. Bu onların alış verişte faiz gibidir demelerindendir. Oysa Allah, alış verişi helal ve tefeciliği haram kılmıştır. Kime rabbinden bir öğüt gelir ve tefecilikten vazgeçerse geçmişte olan kendisinin olur. Onun durumu Allah’a aittir. Kim tefeciliğe dönerse, işte onlar ateşliklerdir. Onlar orada temelli kalacaklardır. Tüm vatandaşların konuya duyarlı yaklaşıp bir imzada vererek en azından bu çığlığa ortak olabilir. Bu imza formlarımızın aynısını tüm camilerimize de teslim etmiş bulunmaktayız. Hayırlısı ile hükümet kurulduktan sonra topladığımız imzaları meclis anayasa komisyona sunarak tefeciler için yasal düzenlemenin yapılmasını talep edeceğiz dedi.

İmza kampanyasına Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Güroymak Tefeciler ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu ve vatandaşlar katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.