Slayt Gösterisi
Losev

Güroymak'ta ramazan bayramı telaşı

Videoyu Aç Güroymak'ta ramazan bayramı telaşı
A
a

Güroymak ilçesinde vatandaşların bayram telaşı tüm hızıyla devam ediyor.

Ramazan Bayramı nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren çarşı pazara akın eden vatandaşlar, bir yandan bayram şekeri, diğer yandan çocuklar için kıyafet almaya başladı. 

Bayram alışverişi için son güne kalmak istemeyen vatandaşlar nedeniyle çarşı merkezi, yoğun bir günlerden biri yaşanıyor. Bir yandan bayramlık kıyafet ve bayram şekeri alınırken, diğer yandan ise alıcı ve satıcı arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor.

Renkli ve bir o kadar yoğunluğun yaşandığı çarşı pazarda hem esnafın hem de vatandaşların yüzü gülüyor. Esnaf geçen yıllara oranla satışlarda düşüş olduğunu ve bunun büyük iş yerlerinden kaynaklandığını belirtseler de yine de satışlardan memnun kalıyor.

Son günlerde bayram telaşı içinde olduklarını ifade eden esnaflardan 6 çocuk babası 49 yaşındaki Devriş Akdemir, akşama kadar tezgahtaki lahanaları satmaya çalışacaklarını anlattı. Yöremizin meşhur yemeği lahana dolması bu nedenle tezgahlarda bolca lahana görebilirsiniz. Diyarbakır’dan getirip burada 3 tanesini 10 TL’ye satıyoruz. İşlerin bu yıl diğer yıllara oranla düşük olmasından dert yakınan Akdemir, bayrama sayılı günler kaldığını ancak son günde daha yoğun ve bol kazançlı bir gün beklediklerini dile getirdi. Herkesin bayramını şimdiden kutluyorum diye konuştu. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.