Losev

Güroymak'ta engelli ve tek başına yaşayan vatandaşa ev yapıldı

Videoyu Aç Güroymak'ta engelli ve tek başına yaşayan vatandaşa ev yapıldı
A
a

Güroymak Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bu yılın başında projelendirilen uygulamada, ilçede bulunan önceliği engelli vatandaşların aldığı, yaşlı, sosyal güvencesi olmayan ve kriterlere uyan vatandaşlar için ev yaptırılma çalışmalarına başladı.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Güroymak Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, 3290 sayılı kanun kapsamında belirli kriterlere uyan vatandaşlara kendi talepleri doğrultusunda bu evlerin yapıldığını ve devletin şefkat elinin hissettirilmesinin amaç edinildiği vurguladı. 

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu’dan teslim edilecek eve ziyaret; Kaymakam ve Belediye Başkanımız Sayın Ufuk Özen Alibeyoğlu, proje kapsamında Gölbaşı Beldesi Şenkaya Mahallesinde oturan 40 yaşındaki engelli ve tek başına yaşayan, Erol Tunç’u evinde ziyaret etti.

Kaymakamlık tarafından Erol Tunç’a yapılan tek katlı betonarme ev yapımı tamamlandığından, Kaymakam Alibeyoğlu kendisine teslimi yaptı. Kaymakam ve Belediye Başkanımız Sayın Ufuk Özen Alibeyoğlu, “bu güne kadar evleri yapılarak teslim edilen ev sahiplerinin başka sıkıntıları olup olmadığına dair bilgiler alırken, teslim edilecek konutlarda ki sorunların da çözümü için talimatlarını verdi. Kaymakam Alibeyoğlu, bu tip çalışmalarımızı Muhtarlarımız aracılığı ile duyurusunu yapıyoruz ve belirli kriterlere uygun kişilere bu evlerimizi yaptırıyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımız biraz geç de olsa başlarını sokabilecekleri bir ev bulmanın mutluluğunu yaşıyor. Kısacası vatandaşlarımıza, siz zor durumda olabilirsiniz ama devletiniz yanınız da diyoruz. Bizim düşüncemiz bu vatandaşlarımıza kış ayına kadar sıcak bir ortam, devletin sıcak ve şefkat dolu elinin uzanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.