Losev

Güroymak'lı balıkçının zorlu kış mesaisi

Videoyu Aç Güroymak'lı balıkçının zorlu kış mesaisi
A
a

Ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü ve hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 30 dereye kadar düştüğü Güroymak ilçesinde, seyyar satıcılar da açık havada kurdukları tezgahlarda geçimlerini sağlamak için çalışıyorlar.

Evine ekmek götürebilmek için seyyar satıcılık yapan Medet Sevrük, yaz aylarında sebze meyve satarak sorun yaşanmazken, kışın kendileri için çok zor olduğunu söyledi.

Gündüz hava sıcaklığının sıfırın altında 12 derece olduğu günlerde bile dört bir tarafı açık olan tezgahını açmak zorunda kaldığını söyledi. Sabah 7 akşam 7 olarak çalışıyoruz, kış ayında balık satıyorum 6 ay bu kar altında bu soğuk havada evime bir ekmek götürmek için saatlerce birkaç kilo balık satabilmek için bekliyorum. 

Sevrük, Havalar çok soğuk olduğu için çareyi tezgahın yanında bir tenekenin içinde ateş yakarak kendimizi ısıtmaya çalışıyoruz. En azından ellerimizi ısıtıyoruz. Karın çok olması ayrıca havaların daha soğuk olması nedeniyle köylere de gidemiyoruz. Normalde köy köy gezerek işimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Balık satışlarının kış mevsiminde iyi ancak kazancımızın büyük bir bölümünü ısınmaya harcıyoruz. Kış ayı soğul fakat evimize götürdüğümüz ekmek sıcak her zaman dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.