Losev

Davutoğlu: Yüzde 13 oy almış bir partiyle görüşmem diyemem

Videoyu Aç Davutoğlu: Yüzde 13 oy almış bir partiyle görüşmem diyemem
A
a

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, televizyonda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin konularda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV'de gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:
 
'DEMİREL TÜRK SİYASETİNE DAMGA VURDU'
 
Allah rahmet eylesin. Ailesine, milletime taziyelerimi sunuyorum. Sayın Demirel Türk siyasi hayatında cumhuriyetin ikinci nesli diyebileceğimiz bir anlamda demokrasi ve kalkınma denklemi içinde çok önemli, hayat çizgisi de Türk siyasetine damgasını vurmuş önemli bir isimdir. Siyasetimize üslup incelikleri katmıştır.
 
'HALKIN MESAJINI ANLAMAK GEREKİYOR'
 
Siyasi ve sosyal hareketler de kişiler gibidir. Siyasi hareketlerin de belli aralıklarla kendi içinde muhasebe hesabı olur. Aslında 4 yılda bir de halk bir anlamda sizi bu muhasebeye teşvik eder. Bizim halkın verdiği karar karşısında yukarından bir tavırla, 'Sen yanlış karar verdin, hadi bir daha deneyelim' demek yerine o halkın mesajın anlamak gerekiyor. Yüzde 41 bir başarıdır.
 
'GENÇLERE KENDİMİZİ ANLATMADA SORUN VAR'
 
12 yıllık güç kullanımının getirdiği çok olumlu özelliklerin dışında bazı yanlış anlamalar/anlaşılmalar olabilir. Çok geniş bir kitleyle mücadele ettik. Seçimde neler yapıldığını herkes görüyor. Yine de bize kendimize bakmalıyız. Genç seçmenin bize yönelmesinde sorun yaşanıyorsa bu masaya yatırılmalıdır. Gençlere kendimizi anlatmada bir sorun var. Yeni Türkiye için AK Parti’nin de yenilenmesi mesajını halkımız vermiştir. Yerel yönetimde bir aksaklık varsa onu da gündeme almalıyız. Halkımıza karşı dürüst olma sorumluluğumuz var.
 
'BİRİNCİ GÖREVİMİZ HÜKÜMETİ KURMAK'
 
Partinin vicdanı diyor ki şuan birliğimizi sürdürmeliyiz. Ak Parti’ye oy veren vermeyen herkesi anlamak, tüm teşkilatı yeniden mobilize etme çabamız var. İlleri tek tek masaya yatırıp gündemimize getireceğiz. Yüzde 41 bir başarıdır. Yüzde 41'e inmişsek bunu değerlendirmemiz lazım. MKYK toplantısında, MYK toplantısında, il başkanları hepsinde bu konuyu açtık. Çok detaylı olarak bunun tahliline girmemiz mümkün olamazdı, bizim birinci görevimiz hükümeti kurarak bu yeni şartlarda neler yapacağımızı ortaya koymak.
 
'12 YILIN SONUNDA AŞIRI ÖZGÜVEN OLUŞMA İHTİMALİ VAR'
 
Acaba halkla yürüyüşümüzde bir açı mı oluştu? Bu önemli. Nerede eksikler var, bunu anlamanın yollarını bulmak zorundayız. 12 yıl süren sürekli bir başarı hikayesinin arkasında aşırı bir özgüven oluşma ihtimali vardır. 12 yıllık güç kullanımında bazı yanlış anlaşılmalar olabilir. Çok geniş bir cepheyle mücadele ettik. Neler yapıldığını herkes görüyor. Yine de biz kendi içimize bakmalıyız.
 
'YÜZDE 13 OY ALMIŞ BİR PARTİYLE GÖRÜŞMEM DİYEMEM'
 
Teamüllerin bir gereği olarak, Türkiye'de halkın verdiği oylara saygının bir gereği olarak, yüzde 13 oy almış bir partiyle 'ben görüşmem' demek zinhar ben hiçbir zaman söylemedim, söylemem. Terör ve şiddetle bağını kurtarmamış bir partinin meşruiyet sorunuyla zamanla karşı karşıya kalacağını söylemem lazım. Kim nasıl bir tavır takınıyor, yaşananlar halkımız tarafından takip ediliyordur. Kimseye duvar örmedik. Bize duvar örülüyor. İstiyorlar ki AK Parti bir köşeye sıkışsın. Bu görüşmeleri siyasi çizgimiz neyse o açıda yaparım. 
 
'AKSAMALAR OLMUŞSA ŞİMDİ YENİLENME ZAMANI'
 
12 yıllık mirasta aksamalar olmuşsa şimdi yenileme zamanı. Yerel yönetimlerde aksaklık varsa tespit etmemiz lazım. Farklı toplum kesimleriyle diyalog geliştirmemiz lazım. Bütün teşkilatı yeniden mobilize etme çabamız var.
 
'KILIÇDAROĞLU , BAHÇELİ MURSİ'NİN İDAM KARARINI KINADI MI?'
 
Demirtaş’ın ve diğerlerinin şu soruya cevap vermesi gerekiyor. Esed ile üç yıl işbirliği yapan PYD hangi suçlara ortak oldu? DEAŞ ve PYD çeşitli dönemlerde işbirliği yaptılar. Aylarca Kobani’de çatışan DEAŞ Telabyad’da neden çatışmadı? Suriye’yi paylaşmak istiyorlar. Kılıçdaroğlu, Bahçeli Mursi'nin idamını kınayan bir şey söyledi mi? Özgürlükçü Demirtaş’tan böyle bir şey duydunuz mu? Bunlar geleceklerini orada görüyorlar.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.