Losev

Çeteler Rakka'da Kürt köyünü taradı!

Videoyu Aç Çeteler Rakka'da Kürt köyünü taradı!
A
a

Kobanê'ye saldıran DAİŞ çeteleri, Kürtlerin yaşadığı Rakka kentine bağlı Hêse köyüne de saldırdı.

Kobanê'ye yönelik bu sabah saatlerinde DAİŞ çetelerince gerçekleştirilen saldırının ardından çetelerin gerçekleştirdiği bir saldırı haberi daha geldi. Çeteler, bu sabah saatlerinde konumlandıkları Rakka kentine bağlı Kürtlerin yaşadığı Hêse köyüne yönelik saldırıda bulundu. Yapılan saldırıda 3'ü çocuk 7 kişi isabet eden kurşunlarla yaralandı.
 
Yaralılar yakınları tarafından Grê Spî'ye getirildi. 
 
Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Türkiye tarafından getirilmek üzerine Akçakale Sınır Kapısı'na getirilen yaralıların burada geçişlerine izin verilmedi. Geçişlerine izin verilmeyen yaralılardan Meryem Ahmed Bozo (35) isim kadın burada yaşamını yitirdi. 
 
Yaşanan bu ölüm üzerine gösterilen tepkiler ve kurulan temaslar doğrultusunda kapı açılarak yaralıların geçişlerine yaklaşık 15 dakika önce izin verildi. Geçişlerine izin verilen yaralılar ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Yaralıları Grê Spî'ye getiren yakınları ve köy sakinlerinden edinilen bilgilere göre, çeteler köye girmeden Kanas tipi silahlarla köylülere ateş açtı. Bir süre önce köylerini terk etmeleri yönünde DAİŞ çetelerinin tehditlerine maruz kaldıklarını belirten köylüler, kendileri gibi çevrelerindeki diğer köylere de benzer katliamlarla tehdit edildiğini de söyledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.