Losev

BDP Güroymak ve Günkırı Adaylarını Halka Tanıttı

A
a

BDP'nin Bitlis il ve ilçelerinde düzenlediği aday tanıtım turu ikinci gününde. Güroymak (Norşên) ilçesi ile Günkırı (Kotnî) beldesi adayları soğuk havaya rağmen kalabalık bir kitle tarafından karşılandı.

Sabah saatlerinde Bitlis Tatvan arasında bulunan Üçyol mevkiinde toplanan onlarca araçtan oluşan konvoy Güroymak’ın Günkırı beldesine doğru hareket etti. Günkırı beldesine gelen konvoy burada da kalabalık bir kitle tarafından karşılandı.

Belde merkezinde bulunan meydanda toplanan halk BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Bitlis İl Başkanı Mehmet Can Demir, Günkırı Belediye Başkan Adayı Ayetullah Sevgir ve diğer belediye başkan adayları tarafından selamlandı. BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Bitlis İl Başkanı Mehmet Can Demir ardından Belediye Başkan adayı Ayetullah Sevgir bir konuşma yaptı. Sevgir, yerel yönetimlerin aşiretçiliğe mahkum edilemeyeceğini söyleyerek "Esas olan halkın yönetimde söz sahibi olduğu, halkın kendi kendini yönettiği demokratik, ekolojiye saygılı olan, özgür iradenin hakim olduğu öz yönetim mantığıyla işleyen yerel yönetimlerdir. Bizim hedefimiz bu, bu yolda sizinle omuz omuza yürüyecek başarıya ulaşacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından Günkırı programı son bulurken konvoy Güroymak ilçesine doğru hareket etti.

Güroymak ilçe merkezinde toplanan yüzlerce kişi tarafından karşılanan konvoy ilçe merkezindeki Muş caddesi üzerinde halkı selamladı. Selamlamanın ardından Güroymak Belediye Eşbaşkan Adayları Mehmet Emin Özkan ve Nazime Arvas kısa birer konuşma yaptılar. Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Emin Özkan belediyeciliğe yeni bir  anlayış kazandırdıklarını belirterek "beş yıllık pratiğimiz ortada. Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir. Size güveniyoruz, size hizmette sınır tanımıyoruz. Ve şunu da biliyoruz ki özgürlüğünü kazanmaya bilenmiş bir halkın önünde kimse duramaz" dedi. 

Özkan’ın ardından Eşbaşkan adayı Nazime Arvas da halkı selamlayarak "halkın kendi kendini yöneteceği öz yönetimin yaşama taşırılacağı özgür bir geleceği beraber yaratacağız. Bunu için size güveniyor size inanıyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından konvoy Bitlis merkeze hareket etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.