Slayt Gösterisi
Losev

Başkan Çetinsoy, Vepsaş özel şirkete olan tüm borcumuzu kapattık

Videoyu Aç Başkan Çetinsoy, Vepsaş özel şirkete olan tüm borcumuzu kapattık
A
a

Günkırı Belediyesi, Vangölü Elektrik Perakende Satış AŞ'ye (VEPSAŞ) 2018 yılında 650 bin lira ödeme yaptıktan sonra bu yılki 255 bin lira borcunu ödeyerek tüm elektrik borcunu kapattı.

Devlete olan elektrik borçları dışında Vangölü Elektrik Perakende Satış AŞ'ye (VEPSAŞ) olan elektrik borcunu ödediklerini belirten Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, kurumumuza ait borçlar konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. 

Özellikle bu konuda kimsenin mağdur olmasını istemediğimiz gibi var olan borcumuza faiz işlenmesine de gönlümüz el vermiyor. 30 Mart 2014 tarihinde göreve geldiğimizde hiç ödenmeyen elektrik faturalarına daha fazla faiz eklenmesin diye ödeme kararı aldık. Özelleştirildiği günden itibaren Vepsaş'a kendi dönemimiz ve bizden önceki döneme ait faturalar dahil toplam 650 bin TL olan elektrik borcumuzu ödeyerek kapatmıştık. 

Yaşanan ekonomik kriz ve koronavirüs (Kovid-19) hastalığından dolayı bu dönem biriken 255 bin TL elektrik borcumuzu da ödeyerek, bütün borcumuzu kapatmış olduk. Ayrıca elektrik kurumunda özelleşme olmadan önce devlete olan belediyemizin borcu konusunda görüşmelerimiz devam ediyor.

Bu görüşmelerimiz olumlu geçtiği takdirde Belediye kurulduğu 1994 günden, 2013 tarihine kadar devlete olan borcunu tek seferde kapatmaya hazırız. Bu konuda bizlere her türlü yardımı sağlayan ve her zaman yapıcı olan Vepsaş Bitlis İl Müdürü Sayın Semih İnce’ye, Vedaş İl Müdürü Abdülmelik Özsoy’a ve tüm kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.