Losev

Barzani: Kobanê ve Erbil arasında fark yoktur

Videoyu Aç Barzani: Kobanê ve Erbil arasında fark yoktur
A
a

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, ’Benim için Kobanê ve Erbil arasında fark yoktur. O nedenle elimden geleni esirgemedim. Erbil’in savunulması için yaptığımızı Kobanê için de yaptık’ dedi.

Barzani, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye Kürd Ulusal Koalisyonu (ENKS) ve Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) temsilcileriyle Duhok kentinde bir araya geldi. Basına kapalı geçen toplantının içeriğiyle ilgili Kürdistan Bölge Başkanlığı’nın resmi sitesinde bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, Kürd halkının çok hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, ’Bu süreçte tüm taraflar olarak aramızdaki birliği ve bütünlüğü sağlamak için her zamankinden daha fazla çaba sarfetmemiz gerekiyor. Çünkü yapılan saldırılar bütün Kürdlere yöneliktir’ ifadelerini kullandı.

IŞİD’e karşı savaşan tek gücün Kürdler olduğunu savunan Barzani, şöyle devam etti:

’Teröristler iki devletin ordusunu dize getirmeyi başardı. Ancak Kürdlere karşı yenilgiye uğradı. Bu nedenle Kürdler olarak, dünyaya birlikte hareket ettiğimizi göstermemiz çok önemlidir. Aramızdaki bütün anlaşmazlıkları ve sorunları bir kenara koymalıyız. Hep birlikte halkımızın ve toprağımızın şerefini ve onurunu korumalıyız. Bu sorumluluk hepimizin omuzundadır.’

Barzani, Suriye’deki Kürd parti ve hareketlerin, aralarındaki sorunları bir an önce çözüme kavuşturmasını isteyerek, ’Kürdistan Bölgesi olarak Rojava’da oluşacak ittifaka her türlü desteği sunmaktan geri kalmayacağız. IŞİD’le mücadele bir kader savaşıdır. Kobanê’deki direniş, her türlü takdiri hak ediyor. Nerede olursa olsun Kürdlerin başarısını, kendi başarımız olarak görüyoruz’ dedi.

Kobanê’nin Erbil kadar değerli olduğunu vurgulayan Barzani, ’Benim için Kobanê ve Erbil arasında fark yoktur. O nedenle elimden geleni esirgemedim. Erbil’in savunulması için yaptığımızı Kobaê için de yaptık. Uluslararası güçlerin, Kobanê’ye verdiği destekleri Erbil’e yapılmış gibi görüyoruz. Kobanê’nin savunulması somut adımlara bağlıdır. Koalisyon güçlerinin desteğini sürekli hale getirmemiz için çabalarımızı birleştirmeliyiz’ görüşünü dile getirdi.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.