Losev

Aksoy Tatvan Yaşam AVM Satışı Hakkında Açıklama Yaptı

Videoyu Aç Aksoy Tatvan Yaşam AVM Satışı Hakkında Açıklama Yaptı
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, satışı yapılacak olan AVM hakkında açıklama yaptı.

Tatvan Belediyesi’ne ait olan ve Özelleştirme İdaresi’nin satışa çıkardığı Tatvan Yaşam AVM’nin satışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Tatvan Yaşam AVM’nin, ilk olarak 2012 yılında belediye meclisinde alınan bir kararla satışa çıkarılmak istendiğini ve Özelleştirme İdaresi’nin gündemine bu şekilde girdiğini belirten Aksoy, “Kamuoyunda, Tatvan Yaşam AVM’nin bizim tarafımızdan yani Tatvan Belediyesi tarafından satılacağı gibi bir söylenti var oysa ki bizim yönetimimiz ne böyle bir satış kararı almıştır ne de şuan ki satış sürecinde söz sahibidir. AVM’nin satış kararı 09.04.2012 tarihinde mevcut yönetim tarafından 61 sayılı belediye meclis kararıyla alınmıştır. Ve kararda aynen şu ifadeye yer verilmiştir. ‘Tatvan AVM gelir ve giderleri incelendiğinde kurumumuz büyük bir mali külfet altında olduğu görülmüştür. Söz konusu AVM'nin daha verimli işletilmesi ve kurumumuzun mali külfetten kurtulması için satışının yapılması veya kiralanmasına karar verilmiştir'. Kısacası satış kararını alan bizim yönetimimiz değildir. Fakat şuan bakıldığı zaman Tatvan Yaşam AVM, Tatvan Belediyesi üzerinde maddi ve manevi anlamda ciddi bir yüktür.” Dedi.
 
“Satışı Engelleme İmkanımız Yok”
 
2012 yılında belediye meclisinde alınan satış kararına istinaden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 2 Temmuz 2012'de, AVM'nin “3 yıl içerisinde özelleştirilmesi” kararı aldığını belirten Aksoy "Belediye meclisi kararı üzerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı AVM'nin 3 yıl içerisinde satılması kararı aldı ve karar 11 Temmuz 2012 tarihli 28350 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. Yapılacak olan satış işlemi bu kararlar neticesinde ortaya çıktı. Hali hazırda satışı engelleme imkanımız dahi bulunmamaktadır. Özelleştirme kararı başbakan ve dört bakanın imzasıyla alınmış, Özelleştirme İdaresi'de merkezi düzeyde yapılan ilan ve ihale ile satışı gerçekleştirecektir.”
 
“Satış Merkezi Düzeyde, Açık Artırma Usulü İle Yapılacak”
 
AVM’nin satışında peşkeş çekilecek iddialarına cevap veren Aksoy, “Özelleştirme İdaresi’nin yapacağı ihalenin Tatvan Belediyesi ile hiçbir ilgisi alakası yoktur. Yapılacak olan satışı engelleme imkanımız dahi bulunmamaktadır. Hal böyle iken açık artırma usulü ile merkezi düzeyde yapılacak olan ihalenin, Tatvan Belediyesi tarafından yapılacağı ve peşkeş çekileceği iddiaları ise tamamen gerçek dışıdır. Ayrıca biz satış için ne meclisimizden ne de herhangi kurumdan bir talepte bulunmadık." dedi.
 
"Esnaf da Tatvan da Kaybetmeyecek"
 
Özelleştirme sonrası AVM'nin daha verimli çalışacağını söyleyen Başkan Aksoy "AVM esnaflarımız bir araya gelip bu ihaleye girebilirler. Bizim gönlümüz AVM esnafı kardeşlerimizin almasından yanadır. Aynı şekilde satış demek kaldırılıp götürüleceği anlamına gelmiyor. AVM yine yerinde duruyor, yine Tatvanlıya hizmet ediyor. Hakeza AVM esnafı da yine yerinde duracaktır. Burada olumsuz anlamda bir değişim olmayacaktır." şeklinde konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.