Losev

ABD’de polise saldırı 5 polis öldü 6’sı yaralandı

Videoyu Aç ABD’de polise saldırı 5 polis öldü 6’sı yaralandı
A
a

Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde siyahların polis tarafından öldürülmesinin protesto edilmesi sırasında polise saldırı düzenlendi. Dallas kentindeki silahlı saldırıda 5 polis hayatını kaybetti, 6 polis de yaralandı.

ABD’nin Minnesota eyaletinde Philando Castile adlı siyah bir kişi arabasının içindeyken polis tarafından vurulmuş, Castile’ın kız arkadaşı, Castile’in vurulması ardından olanları Facebook’ta canlı yayınlamıştı.

Salı günü de Louisiana’nın başkenti Baton Rouge’da Alton Sterling adlı bir siyah adam polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Bu ölümlere karşı Dallas kentinde siyahların düzenlediği protesto yürüyüşü esnasında ise keskin nişancı ateşi açıldı. Saldırıda 5 polis hayatını kaybetti, 6 polis de yaralandı.

Dallas kentindeki Belo Garden Park’ta meydana gelen olayın ardından daha önce polis tarafından fotoğrafı paylaşılan kamuflajlı, silahlı bir kişi teslim olurken, Dallas SWAT ekibiyle silahlı çatışmaya giren bir başka şüpheli de gözaltına alındı.

Öte yandan zanlıların bulunduğu yere yakın noktada şüpheli paketin tespit edilmesi üzerine bölge bomba imha ekiplerince güvenlik çemberine alındı.

Ne oldu?

ABD’nin Louisiana eyaletinde bir siyah Amerikalının polis tarafından vurularak öldürülmesi tepkilere neden oldu.

Polis, Baton Rouge kentinde bir dükkan önünde CD satan bir kişinin dükkan sahibini silahla tehdit ettiğine dair şikayet üzerine olay yerine geldi.

37 yaşındaki şüpheli Alton Sterling’i yere yatıran polisin onu silahla vurarak öldürmesi amatör kameralar tarafından kaydedildi.

Görgü tanıkları Sterling’in polise direnmediğini ve silahına davranmadığını ifade ederken; olayın görüntülerinin sosyal medyaya yansımasının ardından Louisiana eyaletinde polis şiddetine karşı eylemler düzenlendi.

Sterling’in vurulduğu dükkanın önünde toplanan eylemciler, olay hakkında bağımsız bir soruşturma açılmasını talep etti.

Öte yandan Baton Rouge’daki olayın yankıları sürerken, bu sefer de Minnesota eyaletinde bir siyah Amerikalı polis kurşunlarına hedef oldu.

Bu kez de Philando Castile, arabanın içindeyken dışarıda duran polis tarafından vurularak öldürüldü.

Kız arkadaşı Diamond ‘Lavish’ Reynolds’un yanında oturan Castile’in vurulmasının ardından Facebook’ta yaptığı canlı yayın hızla yayıldı.

Videoda genç kadın, polisin erkek arkadaşını polisin talebi üzerine ehliyetini almak için uzandığı sırada vurduğunu söylüyor.

ABD Başkanı Barack Obama, iki siyahın polis tarafından öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, tüm Amerikalıların kaygılanması gerektiğini söyledi.

Obama, “Bu yalnızca siyahların sorunu değil. Bu yalnızca Latin Amerikalıların sorunu değil. Bu hepimizin önemsemesi gereken, tüm Amerikalıların bir sorunu. Tarafsız düşünen herkes kaygılanmalı” dedi.

İstatistiklere göre beyaz polisler tarafından öldürülenlerin çoğunun Afrikalı Amerikalı olduğuna dikkat çeken ABD Başkanı Obama, emniyet teşkilatına ‘içerideki önyargıların kökünü kazmaları’ çağrısında bulundu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.