Losev

ABD'de Borç Limiti Yükseldi

A
a

ABD'de borç limitinin yükseltilmesi için gereken tasarı, Kongre'nin ardından ABD Başkanı Barack Obama tarafından da onaylanarak yasalaştı.

ABD, borç ödeyemez duruma gelmeyi ifade eden temerrütün eşiğinden döndü. ABD'de hizmetleri askıya alınan birçok kamu kuruluşunda çalışanlar tekrar iş başı yapacak. Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti'nin Senato'daki liderlerinin erken saatlerde üzerinde uzlaştığı önerge taslağı Senato'dan geçti.
 
Oylamaya sunulan önerge 18 hayır oyuna karşılık 81 evet oyuyla kabul edildi. Daha sonra Temsilciler Meclisi'nde oylanan önerge, 144 hayır karşılık 285 evet oyu alarak onaylandı.
 
Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi liderlerin gönülsüz de olsa destek verdiği önergeye çok sayıda Cumhuriyetçi karşı oy kullandı.
 
ABD Başkanı Barack Obama'nın önergeyi imzalamasıyla karar yasalaştı.
 
ABD'yi temerrüt uçurumunun eşiğinden döndüren karar, şu anda 16,7 trilyon dolar olan borç limitinin arttırılmasına izin veriyor. Bu kararla Hazine, 7 Şubat'a kadar borç limitini yükseltebilecek. Karar ayrıca devlet hizmetlerinin 15 Ocak'a kadar finanse edilmesini, 16 gündür kapalı olan federal hizmetlerin yeniden başlatılmasını ve zorunlu izne çıkarılan yüz binlerce memurun işlerine geri dönmesini sağlıyor. Ancak yeni yasa bütçe sorununa geçici bir çözüm sağlıyor, Cumhuriyetçiler ile Demokratları bölen "sağlık sigortası" gibi temel konularda anlaşmazlıklar devam ediyor.
 
Önergenin kabulünden hemen sonra açıklama yapan Obama, "Amerikan halkının güvenini yeniden kazanmak da dahil olmak üzere önlerinde daha çok iş olduğunu" söyledi. 
 
Önergeyle sunulan plan çerçevesinde Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin katılımıyla oluşturulacak bir komite uzun süreli bir bütçe anlaşması hazırlamakla görevlendirilecek.
 
Siyasetçiler, bankacılar ve ekonomi uzmanları ABD'nin borçlanma seviyesinin yükseltilmemesinin küresel etkileri olacağı yönünde uyarılarda bulunuyordu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.