Losev

Zenerlioğlu, Xerzan Şehitliği İle İlgili Açıklama Yaptı

A
a

DİHA Muhabiri Sinan Aygül, İHD Bitlis Şube Başkanı Hasan Ceylan ve Meya-Der Bitlis Temsilcisi Nihat Karababa, Bitlis merkeze 15 kilometre uzaklıkta korucuların silahlı tacizine uğramasını değerlendiren BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, “Gazeteci Aygül ve beraberindekilere sözlü ve silahlı tehditte bulunulmasının hiçbir izahatı yoktur” dedi.

Geçtiğimiz ay açılışı yapılan ‘Xerzan Şehitliği’ne giden Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Sinan Aygül ve beraberindekiler, bölgedeki 15 kişilik korucu grubunun saldırısına uğradı. Tehdit edilmelerine tepki gösteren Aygül ve beraberindekiler önce tehdit edildi. Bu duruma itiraz etmeleri üzerine korucular Aygül ve beraberindekilere ateş açtı. Aygül, ayaklarının önüne ve vücutlarının yan taraflarına doğru 150'den fazla mermi ateşleyen korucular hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
 
Korucuların saldırısını değerlendiren BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, “Süreç büyük bir tehlike atlatmıştır. Bu olayın sorumluları hakkında bir an önce soruşturma başlatılmalıdır” dedi.
 
Çözüm sürecinin sıkıntılı ve zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Zenderlioğlu, “Başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu ve dünya siyasetinin dikkat ettiği, bozulmaması için partimizin de üzerinde ciddi hassasiyet gösterdiğimiz süreci bozacak bu gibi eylemler kabul edilemez. Başta meclis olmak üzere birçok platformda girişimlerimizi başlatacağız. Sorumlular hakkında derhal işlem yapılmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini sürdürdü.

BİTLİS VALİLİĞİ TARAFINDAN İNCELENEK
 
Zenderlioğlu, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ile de görüştüğünü, valinin olaydan haberdar olduğunu ve detaylı inceleme yapılacağı sözünü verdiğini de kaydetti.
 
Yaşanan olayın koruculuk sisteminin tehlikelerini de gözler önüne serdiğini vurgulayan Zenderlioğlu, hükümetin koruculuk sistemine bir an önce çözüm bulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.