Losev

Zeytin Dalı Harekatı Bölgesine Bitlis'ten 130 Komando Gitti

Videoyu Aç Zeytin Dalı Harekatı Bölgesine Bitlis'ten 130 Komando Gitti
A
a

Bitlis'ten 130 komando dualar eşliğinde Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki görev yerine uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Bitlis'ten yola çıkan komando birliği için Tatvan Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Şehit Jandarma Kıdemli Çavuş Hacı Bayram Şimşek Kışlası’nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Komando Marşı'nın okunmasının ardından dualar edildi ve kurban kesildi.

Törende konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, “Bugün, Suriye'ye giden bu evlatlarımızın her biri, bir gül bahçesine girercesine, şehadeti göze alarak ulusal güvenliğimize katkıda bulunmak ve terörle mücadeleye destek vermek amacıyla harekete geçmektedir. Kan ve gözyaşının sel olduğu bu coğrafyaya bugün 130 kahramanımızı gözlerinde azim, cesaret ve kararlılıkla göndereceğiz. İnşallah 6 ay sonra vazifesini hakkıyla yerine getirmiş bir birlik olarak sizleri yine burada coşkuyla karşılarız. Ülkemize ve milletimize bela olan terör örgütlerini bu kahraman evlatlarımız sayesinde darmaduman ettik, etmeye de devam edeceğiz. Kahraman ordumuzun Suriye'de yazdığı destanlar şanlı tarihimize altın harflerle yazıldı. Hilalimiz, mazluma umut, zalime ise kahredicidir. Sınırlarımızda yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte, birbirimize kenetlendiğimiz sürece Allah'ın izniyle bu ülkenin sırtını yere getirebilecek hiçbir güç yoktur. Duruşunuz zalime korku, mazluma umut olsun. Rabb'im yolunuzu açık etsin, sizlere güç versin ve ayağınıza taş değdirmesin. Rabb'im ordumuzu muzaffer eylesin. Suriye'de kaybettiğimiz aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi ise, terör örgütlerinin Türkiye'nin sınır bölgesinde tehdit oluşturmasından dolayı 20 Ocak 2018'de Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığını söyleyerek, “Bu harekatta Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ordusu, jandarması, polisi, güvenlik kuvvetleri ve istihbarat birimleriyle yurt içinde ürettiği güvenlik ve asayiş ortamını, barışı ve huzuru çevresindeki ülkelerde de sağlamaya çalışmıştır ve bu sistemi kurmuştur. Mazlumların yardımına giden jandarmamız ve polisimiz harekat bölgesindeki faaliyetlerine kesintisiz devam etmektedir. Bugün de bu nöbeti siz devraldınız. Bunu hakkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Komandolarımızla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Bitlis İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı da, silah arkadaşlarının kutsal vatan toprağının her köşesinde huzur ve güven ortamının sağlanması için fedakarlık, kararlılık ve cesaretle yürüttüğü görevlerini, şimdi de ülkenin bekası için Zeytin Dalı Harekat Bölgesi'nde icra edeceğini belirterek, “Görevinizi layıkıyla ve başarıyla yerine getireceğinize olan inancım tamdır. Bugün burada sizleri yolcu ederken geride bıraktığınız ailelerinizin bizlere emanet olduğunu ve yüce milletimizin dualarının sizlerle olduğunu asla unutmayın” dedi.

Törene, Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Alper Özdemir, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Abur, Bitlis İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Bitlis Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, askerler ve aileleri katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.