Losev

Zenderlioğlu'dan 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

A
a

Kürt Sorununda Çözüm ve Barış sürecinde katkısı beklenen AKP hükümeti, kendi iç barışı ile ilgili atacağı adımları kamuoyuna aktarmak yerine halen anlaşılmaz bir şekilde Amerika başta olmak üzere Emperyalist ülkelerin sözcülüğünü üstlenmeye çalışıyor.

Suriye’de yaşanan zulüm, katliam, tecavüz ve tüm insanlık dışı barbar uygulamaları Esad ile bağdaştırarak; El Kaide bağlantılı El Nusra gibi cani grupları yok sayarak Kürt halkını yaralamaya devam ediyor.
 
Suriye’ye askeri müdahale için kulis çalışmaları yürüten ve çoğu zaman da Batılı hükümetlere bunun gerekliliği konusunda uyarılarda bulunan Akp hükümetini daha önce benzeri müdahalelerin yaşandığı Libya ve Irak gibi ülkelere henüz demokrasi gelmediğini hatırlatmak isteriz.
 
Suriye’de öldürülen çocukları anarken; Uğur Kaymaz’ı anmayan Akp Hükümeti, Kürtleri incitiyor.
 
Suriye’de kimyasal silah iddialarını dile getiren Akp Hükümeti’nin Halepçe’yi dile getirmemesi Kürtleri yaralıyor.
 
Mısır’daki Adeviyye Meydanında darbeye direnen on binleri anımsayan Akp Hükümeti’nin Kürdistan’ın her bir köşesinde oluşturulan cezaevlerinde rehin tutulan on binlerce Kürt gencinin varlığı Kürt analarının kin ve nefretini arttırıyor.
 
Mısır’da katledilen Esma ve ailesi için günlerce ekranlardan gözyaşı döken Akp Hükümeti’nin, Ceylan Önkol ve kızının bedeninden kalan parçaları eteğinde toplayan annesinden bahsetmemesi; Kürtlerin tepkisini arttırıyor.
 
Mısır’ın devrik lideri Mursi’nin bir an önce serbest bırakılması için ayrı ayrı demeçler veren Akp Hükümeti’nin 14 yıldır İmralı’da rehin tutulan Liderleri Sayın Abdullah Öcalan için bir adım atmaması milyonlarca Kürdün kalıcı bir barışa olan umutlarını azaltıyor.
 
Akp Hükümeti, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde önceliklerini hatırlatmaya davet ediyorum. 200 yıldır bu topraklarda adından söz ettiren Kürt Sorununun kalıcı bir barış ile sonlandırılması için bugüne dek hiç elde edilmeyen en net fırsatı yakalamış olan Akp Hükümeti; enerjisini ve önceliklerini kendi ülkesindeki barışa aktarmalıdır. Akp Hükümeti şunu iyi bilmelidir: Suriye ya da Mısır veya dünya üzerinde zulüm ve katliamın yaşandığı başka hiçbir ülke sizi kahraman yapamaz. Ülkenizde barışı sağlayarak adınızı tarihe yazma fırsatını kaçırmadan; 1 Eylül’ün insani anlamını bir milat sayarak Kürt Sorununun kalıcı çözümü için net adımlar atılmalıdır.
 
Ülkemizde, bölgemizde ve dünyadaki her türden demokrasi dışı müdahalelere, darbelere ve diktatörlüklere karşı durmalıdır. Hak ve hukuk için, eşitlik ve özgürlük için mücadele eden halklarla demokratik dayanışma içinde olunmalıdır. 1 Eylül Dünya Barış Günü2nün başta ülkemiz, coğrafyamız ve tüm dünyaya barış getirmesi dileğiyle…
 
BDP Bitlis Milletvekili
Hüsamettin ZENDERLİOĞLU 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.