DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Belediyesinin kuaförlük kursu yoğun ilgi görüyor

Videoyu Aç Bitlis Belediyesinin kuaförlük kursu yoğun ilgi görüyor
A
a

Bitlis Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezinin iş birliği ile Toplum Destek Merkezi bünyesindeki Kuaförlük ve Saç Bakımı Yapımı Kursuna Çoğunlukla ev hanımlarının rağbet gösterdiği kurslara, iş hayatına katılmak ve meslek öğrenmek isteyen kadın kursiyerler de ilgi görüyor.

Katılanlar, kurs sonunda aldıkları sertifikayla meslek sahibi oluyor, yeni beceriler kazanıp yeteneklerinin farkına varıyor.

Hersan Mahallesi’ndeki Bitlis Belediyesine  ait Toplum Destek Merkezi binasında uzman eğitmen Sevgi Gündoğdu eşliğinde eğitim gören ve eğitimlerin sonunda başarılı olan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika alıyor ve kendi iş yerlerini açabiliyorlar.

 “Üretime katkı sunan kadınların desteklenmesini de çok önemsiyoruz”

Meslek sahibi olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ; “Toplum Destek Merkezi bünyesindeki mesleki eğitim kurslarımızla özellikle ev hanımlarının ekonomik hayata dahil olmalarını ve yeni dostluklar edinmelerini sağlıyoruz. Bu kurslarımızdan biri de günümüzün yoğun ilgi gören mesleklerinden olan Kuaförlük ve Saç Bakımı Yapımı Kursumuz. Kurs sonunda belgelerini alan kursiyerlerimiz, kendilerine iş imkânı bularak aile ekonomilerine katkı sağlarken, aynı zamanda eğitimlerini devam ettirerek kendi iş yerlerini de açabiliyorlar. İstihdamı teşvik eden çalışmalarımızın yanı sıra üretime katkı sunan kadınların desteklenmesini de çok önemsiyoruz” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.