Losev

YPG Savaşçısı Başak Tatvan’da Toprağa Verildi

Videoyu Aç YPG Savaşçısı Başak Tatvan’da Toprağa Verildi
A
a

Kobanê’de yaşamını yitiren YPG’li Hikmet Başak’ın (Koçer Hikmet) cenazesi Tatvan'da toprağa verildi.

Kobanê’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG’li Hikmet Başak’ın (Koçer Hikmet) cenazesi Bitlis çıkışında bulunan Ava Weqfê (Buzlupınar) mevkisinde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Yüzlerce araçlık konvoy ile cenaze Tatvan’a getirildi. Tatvan ilçe merkezine getirilen Başak’ın cenazesi, Merkez Camisi’nde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra, defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na doğru yola çıkarıldı. Yürüyüş boyunca Başak’ın cenazesini omuzlarda taşıyan kitle, “Bijî berxwedana Kobanê”, “Bijî berxwedana YPG/YPJ” sloganları attı. Cenaze törenine Bitlis, Norşin, Mutki, Pirxus, Hizan, Yolalan  belediye eş başkanları, DBP, HDP yöneticileri, Meyader ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Mezarlıkta “Çerxa Şoreşê” marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Başak’ın annesi Gülli Başak, cenaze törenine katılanlara teşekkür ederek, oğlunun Kobanê’yi “namus” olarak gördüğünü ve bu namusu koruduğu için alnının dik olduğunu dile getirdi.

HDP Bitlis İl Başkanı Fuat Özgül ise AKP’nin kirli politikasına tepki göstererek, “Kobanê’de insanlık savaşının verildiğini ve bu insanlık mücadelesini yaşamını yitirenlerin zafere taşıdığını söyledi.

Konuşmaların ardından cenaze dualarla toprağa verildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.