Losev

YPG Güçleri ile IŞİD Çetesi Arasında Çatışma

Videoyu Aç YPG Güçleri ile IŞİD Çetesi Arasında Çatışma
A
a

Rojava'ın Kobanê kenti yakınlarında bulunan Til Ebyad'da YPG güçleri ile IŞİD çetesi arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda, 60 çete üyesinin öldüğü, 10'unun sağ yakalandığı bildirildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) yeni saldırı dalgası başlattı.

Saldırılarda özellikle Kobanê'ye 45 km mesafedeki küçük Sırrin beldesi ile Türkiye sınırına 35 km'de bulunan Karakozak köyü hedef alındı. Tarihi Fırat Nehri üzerinde bulunan bu alanlar, Kobanê, Efrin ve Halep arasındaki bağlantıları koparmak için stratejik öneme sahip.

KENDAL KÖYÜ'NDE PUSUYA DÜŞTÜLER

19 Mart'tan beri çatışmalar daha da şiddetlendi. Kobanê'nin doğusunda, Türkiye ile sınırı olan Til Ebyad'da son iki gündür yaşanan çatışmalarda  onlarca IŞİD üyesi öldürüldü. YPG Basın Bürosu'nun yaptığı açıklaya göre, çeteler 22 Mart sabahı Til Ebyad'a bağlı Kürt köylerine saldırdı. Kendal köyünde çeteleri pusuya düşüren YPG güçlerinin en az 60 çete üyesinin öldürdüğü, 10'unu sağ yakaladığı ve bir tankı imha ettiği bildirildi. Çatışmalarda ayrıca 9 YPG savaşçısının hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

YPG Basın Bürosu, çetelere ait 4 BKC, 2 RPG ve bunlara ait 30 mermi, 20 kalaşnikov ve 200 şarjör ile binlerce mermi ve askeri malzeme ele geçirildi.  YPG çetelere ait 15 cenazenin köyün bir tarafında toplandığını ifade etti.

Kobanê'nin batısındaki Sırrin beldesinde de günlerdi şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD çeteleri bu beldeye bağlı köyleri ağır silahlarla bombalıyor.

15 Mart günü de IŞİD çeteleri Kobanê'ye yönelik büyük çaplı saldırılarda bulunmuş ancak yine başarısız olmuşlardı. En az 40 IŞİD üyesi öldürülmüştü.

YPG kaynaklarına göre son 15 günde, Kobanê bölgesinde 150 çete üyesi öldürüldü ve çok sayıda silah ve mühimmata el konuldu.

Geçtiğimiz 18-19 Mart tarihlerinde, YPG güçleri saldırılara Serêkaniyê bölgesine büyük operasyonlarla karşılık vermişti. Kente 25 km mesafedeki IŞİD üslerine düzenlenen operasyonlarda 30'u aşkın IŞİD üyesi ölmüş, 7 köy kurtarılmıştı.

TİL TEMİR KÖYLERİNE TOP ATIŞLARI

Öte yandan Cizîre kantonunda yer alan Qamişlo kentine bağlı Til Temir'in Asuri köylerine IŞİD tarafından bugün sabah saatlerinde top atışlarında bulundu. Alınan bilgilere Til Kamiran ve Til Nesra köylerini boşaltmak isteyen IŞİD çeteleri, önce bu köyleri top atışlarına tuttu. Köyde maddi zararların oluştuğu, bazı evlerin yıkıldığı bildirildi. Çeteler daha sonra, Xebiş ve Bacariye köylerine top saldırısında bulundu.  YPG güçleri saldırılara karşılık verirken, çatışmalar yaşandı. Yarım saat süren çatışmalar ardından çeteler bölgeden kaçtı.


Kaynak : Firatnews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.