Losev

Yeni Güroymak'a Atanan Dicle Kaymakamının Veda Mesajı

A
a

Güroymak (Norşin) ilçesine ataması gerçekleştirilen Dicle Kaymakamı Sayın Çağlayan Kaya'nın Veda Mesajı..

Çok değerli Dicleli hemşerilerim!
 
Yayınlanan son Kaymakamlar kararnamesi ile Bitlis İli Güroymak İlçesine atanmış bulunuyorum. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, Dicle İlçesine görev tevdi edildiğinde severek, isteyerek kabul ettim ve Dicle'deki görevime 2011 yılının Eylül ayında başladım. Görev yaptığım 2 yıl zaman zarfında Dicle'yi kendi memleketim, Dicleli hemşerilerimi kendi akrabam bilip, onurum ve şerefimle hizmet etmeye çalıştım. Görev yaptığım bu zaman zarfında her vatandaşıma, esnafıma, muhtarıma kısaca tüm Diclelilere eşit davranmayı, adaletten ayrılmamayı, bir gün yapılan tüm işlerimizin hesabını verecek olmanın vicdani hesabıyla hizmet etmeye çalıştım. Almış olduğum kararlara, altına imza attığım her işe vicdanen rahat ayrılmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum. İki yıl süresince severek geldiğim ve görev yaptığım Dicle'de birçok sıkıntı ve problemler oldu. Ancak, dicleyi sahiplenmemiz ve dicleye hizmet etme aşkımız, bu problemlerin üstesinden gelmemizi sağladı. Tabi bu sıkıntıların çözümünde civanmert, dürüst, vefalı Dicleli hemşerilerimin çok büyük katkısı oldu. Elbirliğiyle birçok problemin üstesinden geldik. Bu vesileyle tüm Dicleli vatandaşlarıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum.
 
Kamu Görevlisi arkadaşlarımız ve Dicleli hemşerilerimizle İlçemizde kamu hizmetlerini en üst düzeye çıkarma, vatandaşlarımızın devlet hizmetinden duydukları memnuniyeti artırma ve insanımızı mutlu etme gayretinde oldum. Acıları ve sevinçleri paylaşmaya, devlet kaynaklarını adalet ve hakkaniyet ilkelerine uygun olarak dağıtmaya, bu konuda mutlak bir tarafsızlık içinde olmaya özen gösterdim. Özellikle fakir, yetim-öksüz ve parçalanmış aile çocuklarımıza, kimsesiz ve yaşlılarımıza ayrı bir hassasiyetle yaklaşmaya çalıştım. İki yıllık görev sürem boyunca şevk ve heyecanla devletimizin şefkatli, güler yüzlü ve kucaklayıcılığını temsil etmeye çalıştım. Unutulmasın ki, Dicleli vatandaşlarımın menfaatini düşündüğüm kadar, devletimizin bizlere emanet ettiği bu makamın da menfaatini düşünmek zorundaydım. Hiçbir vatandaşım arasında en ufak bir ayrımcılık yapmadım. İşte bu düşüncelerle, vicdanımın rahatlığıyla Dicleli vatandaşlarıma veda ediyorum.
 
Ayrıca iki yıl görev yaptığımız zaman zarfında kurum amirlerimiz ve personelimizle birçok başarılı çalışmalara imza attık. Ekip çalışmasına önem verdik. Yapılan her başarının altında bu değerli çalışma arkadaşlarımızın imzası oldu. İki yılda Dicle Merkez, köy ve mezraların birçok yol problemini hallederek 150 Km yol yaptık. Yirmi beş köy ve mezramızın su sıkıntısını önemli ölçüde hallettik. Üç(3) köyümüze ilk kez Kaymakamlık kararıyla parke taşı, Üç (3) köyümüze menfez, İki(2) köyümüze istinat duvarı, Altı (6) köyümüze enerji nakil hattı, 13(Onüç) köyümüze içme suyu amaçlı sondaj, Koru, Pekmezciler, Sergenli Köylerimize ve Kaygısız Karagümü Mezrasına Sekiz(8) derslikli okul, Üzümlü köyü Göze Mezrasına İki(2) derslikli okul, Acar Köyümüze dört(4) derslikli prefabrik okul, Tepebaşı Köyümüze iki(2) derslikli prefabrik okul, Bir(1) köyümüze kanalizasyon, Bir(1) köyümüze asma köprü ve daha birçok köyümüze devlet-vatandaş işbirliğiyle malzeme temin edilerek köy ve mezralardaki önemli problemleri halletmeye çalıştık.
 
Yine büyük bir gayretle İlçemize 550 kişilik "Kapalı Spor Salonu" kazandırdık. Spor Salonu, Spor Bakanlığınca yatırım programına alınmış önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak ve Dicleli vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır. Yine önemli bir eksiklik olan Anaokulunun temeli atılmış ve 4 Ay içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir. İlçe merkezindeki tüm okullara devlet kaynağı kullanılmadan hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle akıllı sınıflar yapılmıştır. Yine ilk kez yapılan Avrupa Birliği projeleriyle Metem Lisesinde 68 öğrencimizi ve öğretmelerimizi Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gönderdik. İlçemizde Halı sahamızın üstünü yapılan projeyle kapattık ve kapalı halı sahamızı ilçemizdeki gençlerimizin hizmetine sunduk. Açılan Aile Yaşam Merkezimiz Dicleli bayan-erkek vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam etmektedir. İlçemize modern kültür salonu kazandırarak, her türlü sosyal faaliyetin yapılması sağlandı. İlçemiz tarihinde ilk kez Diyarbakır İlçeleri içerisinde SBS'de İl İkincisi oldu. Geçmiş yıllara nazaran Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Üniversiteye girişte iki (2) kat başarı sağlandı. Bu başarılar, açılan birçok kurs ve sınavlı çalışan eğitim camiamız ve öğretmenler sayesinde oldu. Atıl durumda bulunan eski lisemiz kısa sürede İşkur elemanlarınca onarılarak İmam hatip Lisesi ve Orta Okulu eğitim-öğretim hizmetine sunulmuştur. Sodes kapsamında 120 öğrencimiz ve 12 öğretmen Ankara ve Çanakkale gezilerine gönderilmiştir.
 
Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kabul edilen projelerle 15 fakir ailemize yeni ev, 45 vatandaşımızın evlerinin onarımı, Sekiz(8) ailemize ikişer adet büyükbaş toplamda 16, Yedi (7) ailemize on bir toplamda 77 adet küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Yine devlet kaynakları kullanılmadan tamamen kişisel girişimlerle giyim firmalarından piyasa değeri; 750.000,00 TL olan 85 bin giyim malzemesi İlçemiz Merkez, köy ve mezralarımızda öğrenim gören 12.000 öğrencimize ve 10.000 vatandaşımıza dağıtılmıştır. Bunun yanında 30.000 vatandaşımıza periyodik olarak nakit, gıda ve çeşitli yardımlar yapılmıştır. Milli Eğitim personelimizle birlikte 'Bir Fincan Kahve Projesi' kapsamında 5000 aile ziyaret edilmiş olup, 550 kız-erkek öğrencimiz okula kazandırılmıştır. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu evlerinde ziyaret edilerek, öğrencilerimizin daha iyi eğitim görmeleri için çözüm yolları aranmıştır. Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünce açılan 54 mobil kursla 750 vatandaşımıza okuma-yazma öğretilmiş bu vesileyle tüm Dicleli vatandaşlarımıza ulaşılmaya çalışılmıştır. Ayrıca açılan toplam 160 el becerisi kurslarıyla 2152 bayan 662 erkek vatandaşlarımızın iş sahibi olmaları amaçlanmıştır.
 
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce yapılan 15 proje ile ilçemizde yatırımın gelişmesi ve çiftçilerimizin ekonomik olarak daha da rahatlaması amaçlanmıştır.
 
Dicle Özel İdaresinden aktarılan 19.000,00 TL bedel ile 1300 Yabani Antep Fıstığına 17.000 göz aşılaması gerçekleştirilmiştir (2012 yılı). Dicle Özel İdaresinden aktarılan 10.000,00 TL bedel ile 3.000 Yabani Antep Fıstığına 9.000 göz aşılaması gerçekleştirilmiştir (2013 yılı).
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün koordine ettiği Organik Tarımı Yaygınlaştırma Projesi kapsamında 18 köyde 90 çiftçimize yaklaşık 6750 dekar tarım arazide elde edecekleri ürünlerde ücretsiz olarak sertifikalandırma işlemleri başlamıştır. GAP TEYAP tarafından Dede Köyünde Demonstrasyon amaçlı 9600 m2 bağ ve 5000 m2 sebze (domates ve biber) bahçesi kurulmuştur.
 
IFAD kapsamında çiftçiler adına 2012 yılında hazırladığımız ve teslim edilen 6 adet kapama badem bahçesi, 8 adet bağ projesi, 6 adet elma bahçesi projesi olmak üzere toplamda 20 adet proje onaylandı. Bu projelerin toplamı 216 dekardır. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına 2013 Nisan ayında sunulan "Dicle İlçesinde Organik bağcılığın Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi" Haziran ayında onaylanmıştır. (Proje Maliyeti 64.056 TL olup %70 GAP katkılı, %30 çiftçi katkılı). Proje kapsamında Dicle İlçesindeki 15 köy ve 4 mahallede toplam 300 çiftçinin bağlarında sertifikalandırma işlemi yapılacaktır.
 
İyi Tarım Uygulamaları Bilincini Geliştirme Projesi kapsamında ilçemizde yaklaşık 75 üreticimiz yaklaşık 2.600 dekar alanda antepfıstığı, badem ve nar üretiminde iyi tarım yapmış olacaktır. Bu kapsamda İlçemizde üretici birliği kurma çalışmaları devam etmektedir. İyi Tarım Uygulamaları Bilincini Geliştirme Projesi 2013 Temmuz ayında Karacadağ Kalkınma Ajansına sunulmuştur. Proje kapsamında antepfıstığı üretimi yapan 70 çiftçiye eğitimler verilecektir.
 
Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi kapsamında %70 hibeli meyve bahçesi kurulumu için 64 adet Yüksek Telli Terbiye Sistemli Kapama Bağ, 29 adet Kapama Badem Bahçesi, 12 adet Kapama Ceviz Bahçesi, 5 adet Kapama Yarı Bodur Elma Bahçesi, 4 adet Kapama Nar Bahçesi ve 3 adet Kapama Kiraz Bahçesi olmak üzere toplam 117 adet proje Haziran ayında Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne sunulmuştur. Projelerin toplam maliyeti yaklaşık 6.244.914,00 TL olup, projelerin yaklaşık olarak destek miktarı 4.371.439,00 TL'dir.
 
Bu yatırım ve projeler Dicleli vatandaşlarımızın daha da mutlu olmaları ve geleceğe güvenle bakmaları için yapılan faaliyetlerin bir kısmıdır.
 
Bu hafta itibariyle ayrılacağım ve severek görev yaptığım Dicle'den bu güzel duygular ve temennilerle ayrılıyorum. Yüreğimin yarısı Dicle ve siz değerli vatandaşlarımızla beraber olacaktır. Türkiye'nin neresinde olursam olayım Dicle'yi ve sizleri hep hayırla yad edeceğim. Gittiğim her yerde gönlüm ve kalbim sizlere her zaman açık olacaktır.
 
Bu düşüncelerle tüm Dicleli vatandaşlarıma en kalbi şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hoşça kalın…
 
Çağlayan KAYA
Dicle Kaymakamı

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.