Losev

Vangölü’nde, Denizden Kıyıya Bakış Etkinliği Düzenlendi

Videoyu Aç Vangölü’nde, Denizden Kıyıya Bakış Etkinliği Düzenlendi
A
a

Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Liman Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen, Vangölü’ndeki kirliliğe dikkat çekmek ve turizme yönelik bir takım alt yapının oluşturulmak üzere ‘Denizden Kıyıya Bakış’ temalı bir tekne turu düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Liman Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen, Vangölü’ndeki kirliliğe dikkat çekmek ve turizme yönelik bir takım alt yapının oluşturulmak üzere  ‘Denizden Kıyıya Bakış’ temalı bir tekne turu düzenlendi.
 
Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Bitlis Vali Yardımcısı Ömer Faruk İlhan, Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki, Araştırmacı Yazar Dç. Dr. Mehmet Demirtaş ve davetlilerin katıldığı program Adilcevaz Kaymakamlığı tarafından verilen sabah kahvaltısıyla başladı. Kahvaltının ardından saat 10:00’da protokol üyeleri için hazırlanan tekne ile sırasıyla Adilcevaz, Ahlat, Reşadiye, Por ve Tatvan kıyıları incelendi.
 
ADİLCEVAZ  VE AHLAT SAHİLLERİ İNCELENDİ
 
Protokol üyeleri ilk olarak Adilcevaz sahilini inceleyerek burada yaşanan sıkıntılar üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ardından Ahlat sahilini inceleyen heyet Adilcevaz ve Ahlat’ta bir çok kıyı şeridinde vatandaşlar tarafından toprak ile yapılan dolgulu alanları inceledi.
 
MEHMET DEMİRTAŞ, KIYILARIN BİLİNMEYEN TARİHİ ANLATILDI
 
Dç. Dr. Mehmet  Demirtaş, kıyılardaki tarihi yerleşimlerden bahsederek, Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan’ın önemli bir medeniyetler beşiğine ev sahipliği yaptığını belirtti. Birçok antik kentin kıyı şeridinde bulunduğunu söyleyen Demirtaş, tarihin yaşatılması için yetkililerin bu konuda çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.
 
REŞADİYE VE POR KOYLARINDA İSKELE EKSİKLİĞİ
 
Özellikle yaz aylarında vatandaşların yüzmek için yoğun ilgi gösterdiği Reşadiye Koyu’nda öğlen yemeğine katılan heyet, Reşadiye Koyu’ndan vatandaşların daha fazla faydalanabilmesi ve İnanç Turizminde önemli bir yere sahip olan Por Koyu’na denizden de ulaşımın rahat sağlanması için iskelenin mutlaka yapılması kanaatine vardı.
 
BİLİNÇSİZCE YAPILAN YOLLAR KIYI ŞERİDİNE ZARAR VERİYOR
 
İnceleme sırasında en çok dikkat çeken husus ise kıyı şeridi boyunca Karayolları tarafından kıyı şeridine yapılan yolların sahil şeridini bozmasıydı. Yapılan yollardan çıkan hafriyatın Vangölü sahiline dökülerek doğal oluşum kumsalları ve koyları yok ettiği kanaatine varıldı. Bilinçsizce yapılan çalışmalar sonucunda sahil şeridinin güzelliğini yitirerek vatandaşların kullanımına kapatılmasına sebebiyet verdiği ifade edildi. Bu konuda yetkili kurumların çevre bilincine uygun olarak çalışma gerçekleştirme gerektiği söylendi.
 
TATVAN SAHİLİ İNCELENDİ
 
Tatvan Liman Başkanlığı’nın özellikle göldeki, kirliliğe dikkat çekmek için gerçekleştirdi gezide Tatvan sahilinde de bir takım incelemeler yapıldı. Yapılan incelemelerin ardından Tatvan iskelesine yanaşan heyet, Tatvan Sahilinde bir süre sohbet ettikten sonra dağıldı.
Kaynak : Bitlis Ajans

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.