Losev

Van Gölü Kıyılarında Bulunan 8 Köye Müjde

Videoyu Aç Van Gölü Kıyılarında Bulunan 8 Köye Müjde
A
a

Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan ve beraberindeki heyet Vangölü’ne kıyısı olan köylerde yapılması planlanan 8 iskelenin yerinin belirlenmesi için keşif gezisi yaptı.

Tekneyle Vangölü’ne açılan Kaymakamı Murat Erkan başkanlığındaki heyet, Vangölü’ne kıyısı bulunan köylerin sahillerini göz üzerinden tek tek inceleyerek yapılacak olan 8 iskele için yer belirledi.  Yapılan keşif gezisi sonucunda ise ilçemiz Hanelmalı, Tokaçlı, Paşaelmalı, İncekaya, Yelkenli (Reşadiye), Sarıkum, Kıyıdüzü ve Koyluca köyleri iskele kurulacak yerler olarak belirlendi.
 
Yapılan keşif geziyle iskele kurulması planlanan yerlerin belirlendiğini belirten İlçe Kaymakamı Murat Erkan, İskelelerin yapılması için İlçe Özel İdaresi tarafından proje hazırlanarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sunulacağını söyledi.
 
Projenin bakanlık tarafından onaylanmasının ardından iskelelerin yapımına başlanacağını kaydeden Kaymakam Murat Erkan, yapılacak olan iskelelerle hem gölün hem de göle kıyısı bulunan köylerin turizme kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti.
 
İskelelerin kurulmasıyla birlikte Vangölünde de gözle görülür bir canlılık kazandırılmış olacağını ifade eden Kaymakam Erkan, “Proje kapsamında ilçemizdeki toplam 8 köyümüze küçük tip iskele kazandırılmış olacak. Bu sayede de hem Vangölü turizm hem de göle kıyısı bulunan köylerimizde ki turizm canlandırılmış olacaktır. Bunun yanında yapılacak olan küçük tip iskeleler sayesinde hem Vangölü’ne kıyısı bulunan köylerimize denizyolu hem de karayolunu ile ulaşım imkanı olacak. Buda hem yaz aylarında hem de köy yollarının kapanabilme ihtimalinin olduğu çetin kış aylarında köylere göl üzerinden de ulaşılabilme imkanı sağlayacaktır. Bununla ilgili projemiz İlçe Özel İdaremiz tarafından hazırlanarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza sunulacaktır. Projenin onaylanmasıyla birlikte de çalışmalara başlanacak.” Diye konuştu.
 
“İNCEKAYA KÖYÜNDEKİ ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ”
 
Heyet ayrıca keşif gezisi kapsamında İncekaya Köyüne de giderek hem köyde bulunan Hüseyin Dede Türbesi’ni ziyaret etti hem de köyde devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
 
Düzenlenen keşif gezisine İlçe Kaymakamı Murat Erkan, İlçe Özel İdare Müdürü Cevat Maltaş, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kurban, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Refik Aydın katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.