Losev

Üstad Said Nursi İçin Nurs Köyü'nde Mevlid Verildi

A
a

Bitlis'in Hizan İlçesine bağlı Nurs Köyünde "Bediüzzaman Mevlidi" düzenlendi.

Said Nursi'nin doğduğu köyde 4 yıldır geleneksel olarak yapılan "Bediüzzaman Mevlidi" köy meydanında düzenlendi. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişinin katıldığı mevlid programı, Kur'anı Kerim okunmasıyla başladı.
 
Said Nursi'nin eserlerinin okunmasıyla devam eden programda konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis'in Bediüzzaman gibi büyük bir hazineye sahip olduğunu ve göreve geldiği günden bu yana bunu sürekli dile getirdiğini söyledi.
 
Bitlis'ten çıkan hazineyi parlatılıp onun sadece bu bölgeyle değil, yakın coğrafyayla paylaşılması gerektiğini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu: "Büyük cemaatlerin, büyük zatların, büyüklüğü odur ki vefatlarından sonra da yaşadıklarını, ortaya koydukları eserlerle ve yetiştirdikleri öğrencilerle bütün dünyayı o getirdiği ışıkla nurlandırması meselenin yüceliğini, güzelliğini ve özelliğini ortaya koyar. Gerçekten büyük bir hazineye sahibiz. Bunu sadece Türkiye için değil, dünyanın değişik yerlerindeki ziyaretlerimizde de görüyoruz."
 
Said Nursi'nin doğduğu evin restorasyonu için 1 milyon liralık kaynak ayrıldığını hatırlatan Yurdakul, köyde ise ihtiyaç duyulan medrese, dershane, okul gibi sosyal ihtiyaçları bir proje dahilinde hayata geçirme düşüncesinde olduklarını kaydetti.
 
Hizan Kaymakamı Sedat İnci ise üniversiteye hazırlandığı zamanlarda bir dönem Said Nursi'nin eserlerini okuduğunu söyledi. Nursi'nin bütün hayatını iman ve Kur'an hizmetine adadığını ifade eden İnci, "Bu hizmete nail olmak istemekle olmuyor. Herkese nasip olmaz. Ancak kısmeti olan insanlara nasip olabilecek büyük bir nimettir. Sizler de bu kutlu cemaatin birer üyesi olarak burdasınız. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ve yurt dışından gelen misafirlere teşekkür ediyorum" dedi.
 
Mevlid programı verilen yemekle son buldu. Programa, Said Nursi'nin talebelerinden Hüsnü Bayram, Mehmet Fırıncı, il ve ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları ve kurum amirleri katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.