Losev

Türkçe Öğreninde Gelin Hastaneye

Videoyu Aç Türkçe Öğreninde Gelin Hastaneye
A
a

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne giden Ayşe Çetin ve gelini Qamişlolu Bêrivan Ahmet, hastanede çalışan bir hemşire tarafından "Türkçe bilmiyorsanız gidin öğrenin de gelin" denilerek azarlandı.

Batman'da Ayşe Çetin ve gelini Qamişlolu Bêrivan Ahmet, rahatsızlıkları üzerine gittikleri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Türkçe bilmedikleri için nefret söylemine maruz kaldı. 203 Nolu polikliniğe giden her iki kadın, Türkçe bilmedikleri için rahatsızlıklarını Kürtçe anlatmaya çalıştıkları S.A adlı hemşirenin 'Türkçe bilmiyorsanız gidin öğrenin de gelin' sözlerine maruz kalarak azarlandı.
 
Hiç kimsenin böyle bir nefret söyleminde bulunmaya hakkı olmadığını belirterek tepkisini "Biz Türk değiliz ki Türkçe konuşalım. Biz ana dilimizi biliyoruz" sözleriyle gösteren Ayşe Çetin, söz konusu hemşirenin kendileri ile birlikte o sırada sıra bekleyen diğer hasta ve hasta yakınlarına karşı da yakışıksız tutum sergilediğini belirtti.
 
Konu hakkında Diha muhaberine bilgi veren hastane yönetimi ise, suçlanan hemşire hakkında disiplin soruşturması başlatacaklarını kaydetti.

Kaynak : DİHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.