Losev

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

A
a

Sağlık Bakanlığının "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" kapsamında Bitlis'te Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.

Merkezde ağır ruhsal bozuklukları olan hastaların alevlenmeleri engellenerek, hastaneye yatış sıklığını ve hastaların yeti yitiminin azaltılması, sosyal becerilerini arttırılması ve hastaları topluma yeniden kazındırılması amaçlanıyor.

Açılışta Toplum Ruh Merkezi hakkında bilgi veren Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şevki Erkal, açılan bu merkezin 2002 yılından beri yapılmakta olan Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin bir parçası olduğu söyledi. Erkal, "Yapılan çalışmaların ardından ruh sağlığının beden sağlığı kadar önemli olduğuna kanaat getirdik. Bu yönde çalışmalarımızı başlattık. Bakanlığımız her ilde bir toplum ruh merkezinin açılmasını istediler. Toplum tarafından dışlanmış, hastaneye gelmeyen hastalarımızı buraya davet edip, burada onlarla ilgilenmek amaçlarımız arasındadır. Bir nevi aile eğitiminin psikiyatri seviyesinde yapılması gibi bir çalışma yapacağız. Hastanın ilanını kullanması ve sıkıntılarının çözümü noktasında yardımlar yapılıyor. Bu hastalar genelde toplum içinde fazla bulunmadıkları için burada onlara hobi dersleri, teknoloji aletlerin kullanımı ve serbest zamanlarını geçirebilecekleri aktiviteler hazırlandı. Buraya gelen hastalarımız kendi aralarında kaynaşacaklar" dedi.
 
Merkezin açılışında konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, insanın fiziki yapısının tedavisi kadar onun ruh yapısının geliştirilmesinin ve tedavisinde o kadar önemli olduğunu söyledi. Hükümetin son zamanlar sağlık alanında büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Yurdakul, "Bitlis'te süratle kurumsallaşmamız ve kurumsal çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan teknik kapasitemizi sektörlerde arttırırken, bugünde çok özel bir merkezin açılışını yapıyoruz. İnsanın fiziki yapısının tedavisi kadar onun ruh yapısının geliştirilmesi tedavisi, insan yaşamında çok önemlidir. Özellikle hükümetimiz son zamanlarda sağlıkta çok ciddi ataklar, çok ciddi projeler hayata geçirdi. Bitlis ve çevresinde ihtiyaç sahibi psikolojik rahatsızlıkları olan insanların burada grup terapisi içerisinde tedavi edilmesini çok önemsiyoruz. Bu tür rahatsızlıklar bir ayıpmış ve bir eksikmiş gibi pek ifade edilmiyor. Halbuki nasıl elimiz kanadığında ona müdahalede bulunuyoruz, aynen öylede bazen ruhun psikolojinin bozulduğu ve zaman zaman çalışmadığı durumlar var. Bu durumda da hekime gitmek, psikologa gitmek, oradan psikolojik yardım almak bir ayıp değil bir eksiklik değildir" dedi.
 
Konuşmanın ardından Vali Yurdakul, hastane yöneticileriyle merkezin birimlerini gezerek, işleyiş hakkında bilgi aldı.
 
Açılış programına Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yardımcıları Alperen Yılmaz, Akif Pektaş ve Serdar Arslantaş, Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şevki Erkal, Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Dilekçi ve kurum amirleri katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.